Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kinderen 19 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Als je dan toch het geheim van Sinterklaas moet vertellen…

In deze dagen kun je niet onder de beste man uit: Sinterklaas. Hij is overal. Net als zijn pieten overigens. Een heerlijke periode. Maar ook eentje waarin je je misschien afvraagt hoe lang je (oudste) kind nog blijft geloven in die (te oude) man met z’n lange baard die zogenaamd op z’n paard de daken afstruint met cadeaus… Hoe vertel je dan het geheim van Sinterklaas?

Je herkent het vast als je kind rond de zeven of acht jaar oud is. Je ziet ‘m soms twijfelen. Je merkt het aan de vragen die hij stelt. Je kind neemt het niet meer voor lief aan dat Sinterklaas de ene dag een bril draagt en de volgende dag niet. Op twee plekken tegelijkertijd kan zijn. Of misschien vraagt hij zichzelf niets af, maar zijn er klasgenootjes die het grote geheim van Sinterklaas niet voor zich kunnen houden.

‘Mama, Roos zegt dat Sinterklaas niet bestaat.’ Wellicht is het dan tijd om je kind hier ook deelgenoot van te maken en te vertellen hoe het echt zit. Maar het laatste wat je wil, is dat je kind het gevoel krijgt dat je tegen ‘m hebt gelogen.

Het geheim van Sinterklaas: Verboden onder de 7

Wat als er nou een supermooie verklaring is voor wie of wat Sinterklaas is? Een uitleg die het sinterklaasfeest niet verpest en die meegaat in dat fijne gevoel dat onlosmakelijk verbonden is aan Sinterklaas? Zou dat je enigszins op weg helpen? Nou, dan heb je geluk. Want er is dus een boek genaamd ‘Sinterklaas voor grote kinderen‘. En om het geheel wat kracht bij te zetten, staat er op de kaft: ‘Verboden voor kinderen onder 7 jaar’.

Het (voorlees)boek is gericht op kinderen van 7 t/m 10 jaar en onthult op speelse wijze de waarheid over Sinterklaas. Het leuke is dat de kinderen echt een contract moeten ondertekenen waarin ze beloven het geheim niet door te vertellen aan jongere, nog gelovige, kinderen.

Geen domper

In het boek wordt ook uit de doeken gedaan wie Sinterklaas écht was, welke wonderen hij verrichtte en waarom hij heilig werd verklaard. Dankzij ‘Sinterklaas voor grote kinderen’ wordt de waarheid geen enorme domper (waar wij als ouders toch – geef toe – bang voor zijn), maar zorgt-ie voor wat extra opwinding om een nieuwe dimensie die het feest met zich meebrengt: het bewaren van een geheim.

Het boek zit zó leuk in elkaar, dat je er bijna zin in krijgt om Het Grote Geheim te gaan onthullen. Maar laten we dat dan maar ná 5 december doen, toch?

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme