4 redenen waarom we zo vrolijk opstaan als we ochtendseks hebben

Relatie Gina Koninkx 20 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

De wekker gaat, je draait je nog héél even om en kijkt in de ogen van je partner. Eigenlijk moet je al opstaan maar het ondeugende gevoel bekruipt je dat je best wel zin hebt in seks met je lief. Doen! Ochtendseks zorgt er namelijk voor dat jullie ontzettend vrolijk opstaan samen. What’s more to like?

Ochtendseks maakt jou en je partner blij

Een goed idee is het in ieder geval want heel veel vrolijker wakker worden kan haast niet. Ochtendseks met je partner heeft allerlei voordelen waar jullie allebei van zullen profiteren, de rest van de dag.

1. Je voelt je gelukkig met je partner

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar seks hebben met je partner waaruit blijkt dat dit een intiemere band schept met je lief. Niet alleen is het goed voor je zelfvertrouwen, het is ook goed voor jullie relatie omdat het een activiteit is waardoor jullie je extreem verbonden voelen met elkaar. Er kan toch niks op tegen dat gevoel?

2. Er komt endorfine vrij tijdens de seks

Niet alleen staat dit stofje erom bekend dat het een kalmerend effect heeft, het zorgt ervoor dat je ontspannen wordt. Hoofdpijn in de ochtend? Dan zou een potje seks juist het remedie zijn.

LEES OOK: Oeh la la: 6 gewoonten van koppels met een stomend heet seksleven

3. Ochtendseks zorgt voor minder stress

Voordat je een orgasme krijgt, gebeurt er iets in je hersenen waardoor je stressniveau direct zakt. Niet alleen dat, ook je bloeddruk zakt. Hierdoor voel je je veel minder gestrest. Handig als jouw werk veel stress oplevert want zo ga je in ieder geval ontspannen je eerste meeting in.

4. Er komt oxytocine vrij

En dat heeft heel veel voordelen. Zo zou je er veel creatiever van gaan denken en ben je ineens een ster in samenwerken. Daarnaast komt ook nog eens dopamine vrij tijdens het vrijen. Een super combinatie waardoor jij (en je partner) hartstikke gelukkig aan jullie dag beginnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen