Stress bij vrouwen de oorzaak van slechte seks? Deze tips helpen je erdoorheen!

Relatie Sophie Nortier 2 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Dat slechte seks voor stress in de relatie kan zorgen, begrijpen we allemaal. Maar wist je ook dat je van stress ook slechtere seks hebt?

Waar seks voor (veel) mannen een stuk visueler en meer fysiek is, telt bij vrouwen het mentale deel een stuk zwaarder. Ja, oké, de daad zelf gebeurt natuurlijk fysiek. Maar de mate waarin een vrouw van seks kan genieten is toch echt een mentaal ding.

Minder sexy

Vrouwen die zich niet goed in hun vel voelen zitten of spanningen ervaren, kunnen zich minder sexy voelen en daardoor ook minder seksueel. Het komt vaak voor dat een vrouw die gestresst of geïrriteerd is, verdoofd lijkt voor sensuele aanrakingen van haar partner, of deze zelfs als vervelend ervaart.

Dan is het dus ook niet gek dat het voor vrouwen erg lastig is om seks te hebben, of ervan te kunnen genieten, wanneer ze gestresst zijn. En dat terwijl goede seks ook juist voor de nodige ontspanning kan zorgen!

Trucs voor goede seks in stressvolle tijden

Hoog tijd om daar wat aan te veranderen dus. Nu kun je zeggen; we gaan die stress aanpakken. En dat is natuurlijk hartstikke goed voor de lange termijn. Maar er is een aantal trucjes dat je kunt toepassen om ervoor te zorgen dat je zelfs tijdens stressvolle tijden goede seks kunt hebben.

Hoog tijd voor een écht constructieve anti-stress aanpak!

1. Bevestiging

Laten we even beginnen met wat de partner voor ons kan doen. Want ja, seks hebben doe je niet alleen en je seksueel beter voelen hoef je dus ook niet alleen te doen. Je partner kan onder andere helpen door jou de bevestiging te geven die je nodig hebt om je sexy te voelen.

Dit is natuurlijk voor iedereen anders, maar denk in de trant van welgemeende(!) complimentjes over hoe sexy je bent in de ogen van je partner. Wanneer je moeite hebt jezelf hiervan te overtuigen, kunnen de lovende woorden van je lief je een eind op weg helpen.

2. Ontspan

Erg makkelijk gezegd natuurlijk, maar in stressvolle periodes een stuk minder makkelijk gedaan. Maar ontspanning is key als het gaat om het kunnen voelen van genot.

Heb je date night en ontzettend behoefte aan ein-de-lijk een avondje hard climaxen? Doe dan vooraf even een paar ademhalingsoefeningen of neem even de rust om te mediteren. Een fijne yoga-sessie doet ook wonderen, kun je meteen je heart- en sacral chakra even open gooien 😉

Met deze vijf yogaoefeningen ben je binnen 10 minuten weer stressvrij

3. Mindfulness

Aangezien je hoofd (zeker in stressvolle tijden) overloopt van gedachten, is een beetje mindfulness tijdens de seks best handig. Want niks is zo’n buzzkill als de gedachten aan welke speelafspraakjes de kids hebben en hoe je ervoor moet zorgen dat je ze allen op tijd ophaalt voor het eten, zonder dat dit in de weg staat van he werk. Toch?

Juist. Dus mindfulness is ook tijdens de seks een enorm handig trucje. Zorg ervoor dat je je gedachten volledig richt op wat je lijf aan het doen is, en misschien nog wel belangrijker, wat er met je lichaam wordt gedaan. Ervaar elke aanraking en elk effect ervan bewust en je zult zien dat deze er alleen maar intenser door worden.

Uiteraard zijn afdwalingen richting seksuele fantasieën wel geoorloofd. Sterker nog, dat kan het nog een tikkie spannender maken.

Dit zijn de 8 populairste seksuele fantasieën onder vrouwen

4. Bouw verlangen op

Onderzoek laat zien dat seksuele verlangens van een vrouw gedreven worden door het psychologische verlangen voor samenzijn en aanraking. Nu zijn we natuurlijk nogal veel samen de laatste tijd, dus lijkt dat verlangen misschien niet helemaal aan de orde.

Maar daar komt het eeuwenoude trucje om de hoek kijken, genaamd: voorspel! Het is toch zo makkelijk dames. Want met voorspel bouw je het verlangen op naar de daadwerkelijke daad. En als het dan eindelijk zo ver is, zul je zien dat de climax ook een stuk intenser is.

Waarom (lang) voorspel zo belangrijk is voor jullie relatie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen