De 10 beste gezondheidsapps die je nu wilt downloaden

Gezondheid Soraya Vogelaar 15 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

Gezond eten, voldoende slapen en als het even kan nog even sporten. Maar dat laatste schiet er negen van de tien keer bij in door de drukte (of totale uitputting). Gelukkig maakt je smartphone een hoop goed. Dit zijn de beste gezondheidsapps waarmee je je healthy lifestyle makkelijk volhoudt.

1. UP

Deze smartcoach houdt alles bij van je slaappatroon tot je aantal stappen per dag. UP geeft je vervolgens tips hoe je je eetpatroon en leefstijl kunt verbeteren om een gezondere versie van jezelf te worden. Voor deze app heb je niet per se een fitness tracker nodig. Gratis voor Apple en Android.

2. EHBO, want ook dat hoort bij de beste gezondheidsapps

Met deze app heb je alle EHBO instructies altijd in je broekzak. In geval van een noodsituatie geeft de app ook gesproken instructies. Daarnaast kun je met de EHBO-app de dichtstbijzijnde AED locatie vinden. Gratis voor Apple en Android.

3. Thuisarts

Een handige app voor ieder bezoek aan de huisarts. Met deze app kun je een logboek bijhouden van je bezoeken aan de huisarts, informatie lezen over je klachten en een medicatieherinnering instellen. Alle informatie is wetenschappelijk ondersteunt door het NHG (Nederlandse Huisartsen Genootschap). Gratis voor Apple en Android.

LEES OOK: 7x de beste ouder-apps voor een georganiseerd 2018

4. Fitmo

De fitmo app wordt beschreven als de personal trainer in je broekzak. Handig! Je kiest een echte personal trainer uit die jouw vervolgens video’s, feedback en een persoonlijk fitnessthema stuurt. De eerste zeven dagen zijn gratis. Daarna betaal je afhankelijk van je abonnement een vast bedrag per week. Beschikbaar op Apple en Android.

5. House of Yoga

Vind je yoga heerlijk, maar vind je het idee van een yogaklasje niet zo aantrekkelijk? Met House of Yoga kun je waar je maar wilt de downward facing dog en een meditatie-oefening doen. Beschikbaar voor Apple .

6. Nike training app

Deze gratis app van sportmerk Nike brengt je training naar een hoger level. Met meer dan 160 gratis workouts van krachttraining tot cardio, staat niets je meer in de weg om fit te worden of blijven. Beschikbaar voor Apple en Android.

LEES OOK: 9 apps die je als moeder meteen wil downloaden

7. 7 minute workout

Toegegeven, met een druk leven blijft er niet altijd tijd over voor sporten. Gelukkig hebben we hiervoor een handige oplossing tussen de beste gezondheidsapps. Zeven minuten vrij maken op een dag moet nog lukken, toch? Deze app geeft je een korte intensieve trainingsoefening van zeven minuten. En hij is gratis! Voor Apple en Android.

8. Myfitnesspal

Deze gezondsheidsapp maakt het tellen van calorieën een stuk gemakkelijker. Je kunt alles rechtstreeks bijhouden in de app. Beschikbaar voor Apple en Android.

9. Foodzy

Een echt digitaal eetdagboek waarin je kan bijhouden wat je dagelijks allemaal eet. Confronterend misschien, maar waarschijnlijk ook verdomd handig. Beschikbaar voor Apple en Android.

10. I Love Me

Last but not least in ons lijstje van de beste gezondheisapps: I Love Me. Deze app richt zich meer op je mentale gezondheid. Zo helpt hij je onder meer bij slapeloosheid en stress. Beschikbaar voor Apple en Android.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme