Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Kinderen 22 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

12 betekenisvolle cadeaus voor je kind, die je niet hoeft te kopen

Weet jij nog wat jouw kind op z’n eerste verjaardag kreeg? Waarschijnlijk wel, want dat is toch best een speciaal moment. Gelukkig zit het leven vol met speciale momenten én dus vol met cadeaus. Je hoeft echt niet elke keer iets nieuws te kopen, want er bestaat een grote kans dat jij de meest betekenisvolle cadeaus allang in huis hebt!

Ook als je kinderen iets ouder zijn, of zelfs al volwassen, zijn er veel gave dingen die je ze cadeau kunt doen.

Betekenisvolle cadeaus voor je kind

Met deze tips laat je zien dat het leven echt niet alleen om materiële zaken draait, maar om jullie herinneringen samen:

1. Geef je zoon of dochter een paar familierecepten

Het recept voor appeltaart of huzarensalade staat natuurlijk overal. Maar is het is zoveel leuker om het recept van je moeder of grootmoeder te maken. En laten we niet vergeten: het is veel lekkerder!

2. Maak een collage van een kinderhobby

Tegenwoordig zijn er speciale 3D-lijsten te koop die je zelf kunt vullen. Kies bijvoorbeeld voor balletschoentjes met een foto, maar iets van hockey of voetbal kan natuurlijk ook.

3. Geef een voicerecorder met een oud fragment

Een stiekem opgenomen fragment van je zingende kind is een grappig maar ook waardevol cadeau. Of de eerste woordjes op een voicerecorder. Zo schattig!

4. Lijst een bijzondere brief in

Heb je ooit een mooie brief ontvangen met Moederdag? Of schreef je ooit zelf een mooie brief aan je kind? Lijst ‘m in en je hebt er nog generaties lang plezier van.

5. Maak een collage met oud speelgoed

Kies weer voor een 3d-lijst en vul hem bijvoorbeeld met een Lego bouwsel of een strijkkralen kunstwerkje.

6. Geef een familiestamboom cadeau

We willen toch allemaal weten waar we vandaan komen? Graaf eens in je archieven en deel het resultaat met je nageslacht.

7. Schrijf brieven voor later

Schrijf een mooie brief aan je kind en stop deze in een mooie envelop. Geef de envelop cadeau, maar zeg er nadrukkelijk bij dat ze deze pas op een speciaal moment mogen openmaken. Bijvoorbeeld als ze verdrietig zijn of zich even eenzaam voelen.

8. Bewerk een foto van het ouderlijk huis

Tegenwoordig bestaan er veel apps waarmee je toffe effecten kunt toepassen. Je kind heeft ongetwijfeld veel herinneringen aan deze plek en met dit cadeau kan hij of zij het een bijzonder plekje geven.

9. Geef een eerste ervaring cadeau

Dit kan van alles zijn: van musical tot voetbalwedstrijd. Maar ook gewoon een winterpicknick in het bos.

10. Maak een collage van entreekaartjes

Niet iedereen bewaart deze kaartjes, maar dat is eigenlijk zonde. Hoe leuk is het om later nog die kaartjes van Disneyland of dat vliegticket naar NY terug te zien? Dat wordt gegarandeerd een middagje herinneringen ophalen.

11. Lijst de favoriete teddybeer in

Want daar zijn heel wat uurtjes mee geknuffeld.

12. Lijst het geboortekaartje in en geef het cadeau

Veel ouders bewaren gelukkig de geboortekaartjes van hun kinderen. Hoe leuk is het om deze op een dag aan je eigen kind te geven? Bijvoorbeeld zodra je zoon of dochter zelf een kindje heeft gekregen.

Lees ook:

10 originele cadeautips voor als je geen speelgoed cadeau wil geven aan je kids

10x iets anders dan speelgoed voor onder de kerstboom

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme