Is het erg voor je vagina als je (een tijdje) geen seks meer hebt?

Body Gina Koninkx 21 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Waar sommige ziekenhuizen al voorzichtig spreken van een babyboom na de eerste lockdown kun jij je niet meer herinneren wanneer jij voor het laatst seks hebt gehad. Voor singles is het allermeest onhandig om op dit moment seks te hebben met een date of sekspartner. Ook bij sommige koppels heeft deze situatie nou niet bepaald gezorgd voor meer plezier tussen de lakens. Maar wat doet dat eigenlijk met je vagina?

Wat gebeurt er met je vagina als je geen seks hebt?

De vraag is, heeft het negative invloed op je vagina als je een tijd geen seks hebt? Voor eens en voor altijd de feiten op een rij.

Het is belangrijk om te begrijpen dat er een verschil is tussen helemaal geen seks hebben en wel nog masturberen. Hoewel het kan verschillen van vrouw tot vrouw zijn er wel een aantal dingen die kunnen veranderen.

LEES OOK: 4 redenen waarom masturbatie goed voor je is en je dus vanavond nog voor wat me-time zou moeten gaan

Dit kan je merken

Hoewel vrouwen soms denken dat geen seks hebben veel invloed kan hebben op de vagina, valt dat dus eigenlijk wel mee. Het kan wat strakker aanvoelen, maar dat ligt eraan dat je dat niet meer getraind hebt met seks. De vagina zelf zal namelijk niet strakker worden van het niet hebben van seks.

Als je lang geen seks hebt gehad en dan weer voor het eerst met iemand naar bed gaat, kan je vagina wel veel gevoeliger zijn en kan het ook pijn doen tijdens de penetratie. Dit kan er ook deels aan liggen dat je wat langer nodig hebt om opgewonden te raken na een lange tijd geen seks te hebben gehad. Je moet weer leren relaxen en in de mood raken. Dit heeft soms wat tijd nodig.

Maak je geen zorgen

Het is belangrijk om te weten dat het niet hebben van seks verder geen negatieve invloed heeft op de gezondheid van je vagina. Ook de productie van sekshormonen zoals oestrogeen en progesteron zal hetzelfde blijven. Je vagina blijft dus net zo goed functioneren als je geen seks hebt dan wanneer je wel seks hebt. Wonderlichaam hebben wij vrouwen toch ook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Hello Giggles

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen