4 x redenen waarom februari de leukste maand is om te bevallen van een baby

Kinderen Gina Koninkx 26 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Is het einde van de zwangerschap voor jou bijna in zicht? Dan is de kans groot dat je een februari baby krijgt. Helemaal te gek want wij kunnen tientallen redenen bedenken waarom dit de leukste maand is om te bevallen. Do we need to say more?

Bevallen in februari

De een ziet februari als een koude wintermaand die wat hen betreft niet kort genoeg kan duren, de ander ziet juist al het moois van deze maand. Als jij op het punt staat te bevallen, jij ongetwijfeld ook. Dit zijn de redenen waarom een baby’tje verwelkomen in februari zo fantastisch is.

1. Bevallen rond Valentijnsdag

Dat we in februari Valentijnsdag vieren, is in alle opzichten in pré. Als je daarvoor bevalt, is dit jullie eerste echte feestdag als gezin (lees: je partner maakt een kraamontbijtje op bed). Als je óp Valentijnsdag bevalt is het al helemaal een dag die in het teken staat van de liefde, voor altijd.

Als je pas ná Valentijnsdag bevalt, zal deze Valentijn wel één van de meest romantische ooit zijn nu je met zo veel geluk in je buik naast je partner op de bank ligt.

2. Het voorjaar begint al bijna

Met een beetje fantasie wellicht, maar het voorjaar staat echt om te hoek als het eenmaal februari is. Het geeft je een heerlijk gevoel om de zon weer in je gezicht te voelen en de vogels ‘s ochtends weer te horen fluiten. Voor je het weet is het lente en al de eerste genietmomentjes ga je nu ook nog eens meemaken met jullie kleine baby. Beter kan het niet.

3. Vanwege de datum

De datum wordt ongeacht van de dag waarop je gaat bevallen: 02-2002 en dat bekt wel erg lekker. Fingers crossed voor 2 februari want de datum 02-02-2020 is er een om heel makkelijk te onthouden (fijn voor de mannen des huizes natuurlijk).

4. Carnaval

Alaaaaf.” Carnaval staat voor de deur en dat is natuurlijk goed nieuws. Als jouw kleintje ervoor zorgt dat-ie vóór 23 februari het licht ziet, rollen jullie meteen de carnavalsperiode in (23 t/m 25 februari). Hier vind je de leukste inspiratie voor een outfit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme