Van natuurlijke bevalling tot keizersnede: 8 video’s die je ALLES laten zien

Kinderen Sophie Nortier 23 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is volkomen normaal dat je een beetje nerveus bent voor je (eerste) bevalling. Om die zenuwen weg te nemen, kan het helpen om je in te lezen én naar video’s kijken. Van een natuurlijke bevalling tot een keizersnede. Je krijgt ze nu op een presenteerblaadje: acht video’s van verschillende soorten bevallingen.

Misschien is het soms wat heftig om te zien, want: super persoonlijk en je ziet vaak alles. En dan bedoelen we ALLES. Maar dat is ook precies de reden dat deze video’s door de Amerikaanse site Romper zijn verzameld. Om je een eerlijk beeld te geven van hoe de verschillende bevallingen verlopen.

Uniek

Natuurlijk is iedere bevalling uniek en weet je bovendien van tevoren nooit hoe het precies zal gaan, maar na het kijken van deze video’s ben je in elk geval op (bijna) alles voorbereid als je straks die laatste stap zet naar het (eindelijk!) vasthouden van je baby.

Pak de zakdoekjes er maar vast bij. Hier acht prachtige video’s over het wonder dat ‘geboorte’ heet.

1. Een natuurlijke bevalling thuis met je familie om je heen

Het klinkt misschien heftig, thuis bevallen mét familie (en eventueel zelfs jonge kinderen) om je heen, maar deze video zien dat dit een prachtige ervaring kan zijn.

2. Staand bevallen

Misschien wel de meest bekeken bevalling in Nederland van de afgelopen paar jaar is die van Channah. Inmiddels hebben ruim een miljoen mensen gezien hoe zij staand, zonder verloskundige, bevalt. Vader Quentin filmt alles en weet tussendoor ook nog zijn baby op te vangen. Kijken dus.

3. Buiten bevallen in water

Voor de echte buitenmens. Dichter bij de natuur kan je niet komen. Dit is thuisbevallen 2.0.

4. Een ingeleide bevalling

Zit je kindje veel te lekker in je buik of zetten de weeën niet door? Dan kan het zijn dat je ingeleid moet worden. De vrouw op deze vlog maakte hetzelfde mee.

5. Bevalling met ruggenprik

Dit medische filmpje van het Catharina ziekenhuis geeft een goed beeld van pijnbestrijding tijdens de bevalling. Erg helder!

6. Een ‘natuurlijke’ keizersnede

Moet je vanwege medische redenen een keizersnede, maar wil je zo dicht mogelijk bij een gewone bevalling blijven? Deze keizersnede komt dat het beste in de buurt. De video laat precies zien hoe zo’n keizersnede in zijn werk gaat.

7. Een emotionele keizersnede

Bij deze video houdt niemand het droog. Wat een geluk!

8. Geboorte van een tweeling

Zwanger van een tweeling? Dubbel gefeliciteerd. Kijk hier hoe een bevalling van een tweeling er aan toe kan gaan. Mooi!

Als een ruggenprik anders verloopt dan je hoopt: ‘Ik voelde me zo beroerd!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme