‘Als ik later groot ben…’ 5x bijzondere banen die jij je kinderen later gunt

Kinderen Valéry de Voijs 4 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Als moeder gun jij je kind natuurlijk het beste. Van vuilnisman tot president: als ze maar iets doen waar ze zelf heel gelukkig van worden. Ze maken natuurlijk zelf hun eigen keuzes, maar stiekem mag je ze best deze super bijzondere banen gunnen.

Iedere job heeft zo z’n ups en downs. Maar als je kind later voor één van deze banen kiest mag hij toch echt wel in z’n handjes kloppen. Vinden wij dan.

Dreamjobs

En daar hebben we fantastische redenen voor:

1. Piloot/Steward(es)

Als piloot of steward(es) zal je kind later de hele wereld kunnen zien. Je zoon of dochter krijgt kennis van andere culturen, pikt andere talen op, wordt enorm zelfstandig, weet zich overal wel te redden, en zal voor gratis vliegtickets kunnen zorgen. En hey, die souveniertjes die ze meebrengen zijn ook niet heel verkeerd….

2. Chefkok

Als er drie dingen zijn waar (bijna) iedereen van houdt, is het wel eten, slaap en seks. Wat betreft die laatste twee kwaliteiten houden we wijs onze mond, maar als je zoon of dochter lekker kan koken is dat toch wel echt een plus, nietwaar? Niet alleen zal hij dagelijks alle gasten in z’n restaurant blij maken, maar als je je kind lief aankijkt zal hij ook met kerst voor iets lekkers zorgen.

3. Verpleger

Als jij ooit in het ziekenhuis hebt gelegen, weet jij als geen ander hoe groot de invloed van een goede verpleger kan zijn. Wedden dat jij die verpleger van twintig jaar geleden kan herinneren? Die grappige man die jou opvrolijkte toen je zo zenuwachtig was voor die operatie? Of die lieve mevrouw die jou zo goed verzorgde toen jij je been brak? Een super dankbare baan waarbij je kind een onvergetelijke indruk op iemand zal achterlaten.

4. Journalist

Als een echte journalist zal jouw zoon of dochter altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws, en zal hij/zij met een portie algemene kennis overal over kunnen meepraten. Ook zal je kind een mega goede luisteraar worden, en altijd de juiste vragen weten te stellen.

5. Docent

Iedereen heeft toch wel één docent gehad waar ze tot de dag van vandaag nog steeds warme herinneringen aan koesteren? Als je kind later voor de klas zal staan zal hij een voorbeeld kunnen zijn voor menig scholier. Van het lesmateriaal, tot aanmoedigende woorden: je kind kan een mega belangrijke rol spelen in het leven van leerlingen.

In the end of the day gaat het er natuurlijk om dat jouw kind happy is met wat hij doet. Of hij nu een tuin staat aan te harken of in een rechtbank staat… als hij maar tevreden is.

Ballerina’s opgelet! 6 x Redenen waarom ballet goed is voor je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme