Bizarre belevenissen tijdens kraamvisite: ‘De hond sprong op mijn baby’

Ouderschap Lisa van den Akker 12 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Wanneer je net bevallen bent, staat iedereen te trappelen om je newborn  in het echt te aanschouwen. Logisch, maar soms ook een beetje irritant, vooral als de kraamvisite niet weet wat gepast is. Deze vrouwen vertellen hun bizarre belevenissen tijdens kraamvisite.

In dit artikel delen we de tien meest bizarre ervaringen van vrouwen tijdens kraamvisite. Van ongevraagde adviezen tot ongewone cadeaus, deze verhalen laten zien dat kraamvisite soms een avontuur op zich kan zijn.

Bizarre belevenissen tijdens kraamvisite

Na het lezen van deze ervaringen overweeg je zeker om misschien toch maar géén kraamvisite uit te nodigen…

Ongevraagd advies

“Ik zal nooit vergeten dat mijn schoonzus tijdens de kraamvisite begon met het geven van ongevraagd advies over hoe ik mijn pasgeboren baby moest opvoeden. Ze ging heel ver en beweerde dat ik alles verkeerd deed. Het was vreselijk!”

Aanleggen

“Mijn buurvrouw kwam tijdens de kraamweek een bloemetje brengen, net op het moment dat ik borstvoeding wilde geven. Toen ze dat zag werd ik meteen overstelpt met ongevraagde adviezen. Op het moment dat ze naar me toe liep om te laten zien hoe je de tepel goed in het mondje krijgt, greep mijn man gelukkig in.”

Nooit meer naar huis

“Vrienden van ons kwamen na het avondeten nog even op kraambezoek. Toen mijn vriendin een wijntje vroeg, had ik al het idee dat het een lang bezoek zou worden, en ik had gelijk. Na twee uur zaten ze nog steeds op de bank, zonder aanstalten te maken om te vertrekken. Ik ben toen naar bed gegaan met de kleine en uiteindelijk zijn ze een half uur later vertrokken.”

Genderneutraal?

“Een van mijn vriendinnen bracht een cadeau mee dat zo schattig verpakt was dat ik het meteen wilde openmaken, maar toen ik dat deed ontdekte ik dat ze per ongeluk de verkeerde babykleertjes had gekocht en meegenomen. Het was een roze jurkje, terwijl mijn pasgeboren zoon duidelijk géén meisje was!”

Flits

“Een familielid besloot tijdens de kraamvisite spontaan om een fotoshoot te doen met haar professionele camera. Het enige probleem was dat ze de flitser vergat uit te schakelen en elke paar seconden flitste. Mijn pasgeboren baby raakte geïrriteerd, en eerlijk gezegd, ik ook.”

Discussie

“Tijdens kraamvisite ontstond er een verhit debat tussen twee vriendinnen over borstvoeding versus flesvoeding. Ze begonnen luidkeels hun standpunten te verdedigen en vroegen zelfs mijn mening in het midden van de discussie. Ik voelde me zo ongemakkelijk en wist niet hoe ik eruit moest komen.”

Toekomst voorspellen

“Een oude tante beweerde tijdens de kraamvisite dat ze de toekomst kon voorspellen. Ze keek naar mijn pasgeboren zoon en zei: ‘Ik zie een wereldberoemde popster in zijn toekomst!’ Ik kon niet anders dan lachen.”

Dierenvriend

“Een kennis bracht tijdens de kraamvisite haar hond mee, zonder het van tevoren te vragen. De hond begon opgewonden rond te rennen en sprong zelfs op mijn pasgeboren baby. Het was zo’n vreemde en stressvolle situatie, ik kon niet geloven dat ze dacht dat het gepast was om dat beest mee te nemen.”

Voetmassage

“Tijdens de kraamvisite bood een verre tante aan om mijn voeten te masseren, omdat ze zei dat het zou helpen te ontspannen. Hoewel het een vriendelijk gebaar was, voelde het gewoon zo ongemakkelijk om mijn voeten te laten masseren door een familielid.”

Peuterproblemen

“Tijdens de kraamvisite bracht een kennis haar zeer ondeugende peuter mee, die absoluut geen interesse had in de baby, maar alles in het werk stelde om mijn huis op stelten te zetten. Ik heb de hele tijd achter hem aan gerend en kon mijn eigen pasgeboren baby nauwelijks vasthouden!”

11 dingen die echt gezegd zijn tegen vrouwen in hun kraamweek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme