Bizar! Ken jij deze feitjes over je eigen lichaam?

Body Valéry de Voijs 1 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarschijnlijk heb jij je lichaam tijdens en na de zwangerschap nóg beter leren kennen. Toch zijn er van die bizarre feitjes over het vrouwenlichaam waar jij waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord.

Heb je er bijvoorbeeld weleens bij stil gestaan dat jij langer tepels hebt dan dat je tanden hebt? Gek idee toch?

Het vrouwenlichaam

Waarschijnlijk één van de mooiste dingen op de wereld: het vrouwenlichaam. Toch zijn er nog heleboel mysterieuze dingen aan ons lichaam waar jij nog nooit van hebt gehoord.

1. Jij slaat de meeste stress op in je bekkenbodem

Je bekkenbodem… die spiergroep tussen je schaambeen en stuitje. Je hebt het misschien niet door, maar je slaat onbewust behoorlijk wat stress op in je lichaam. Zo kun je dat merken aan je kaken, nek of schouders. Maar de plek waar jij de meeste stress opslaat is de bekkenbodem. Toch maar even die massage boeken dus!

2. Gezonde voeding geeft jouw geen strakke billetjes

Als jij die koolhydraten vervangt door salades kun je natuurlijk niet verwachten dat je billetjes er strak en toned uit gaan zien. Om mooie ronde billen te krijgen, zul je voldoende vetten en koolhydraten moeten eten. Die spieren zullen echt niet ontstaan als jij een gezonde fruitsalade naar binnen werkt.

3. Jouw tepels zeggen heel wat over jouw gezondheid

Nog zo’n leuk feitje over het vrouwenlichaam: jouw tepels zeggen heel wat over jouw gezondheid. Heb jij bijvoorbeeld weleens van die kleine haartjes rondom jouw tepelhof? Daar is dus helemaal niets mis mee. Maar als die haartjes dikker worden is het een teken dat je een infectie kan hebben.

Of wat dacht je van rode, droge tepels? Ook zo’n teken waarop je tepels aangeven dat je even langs de huisarts moet

4. Jouw vagina verandert van kleur als je opgewonden bent

Over het algemeen zijn jouw schaamlippen donkerder dan de rest van je lichaam. That’s nothing new. Maar wist je ook dat de kleur van jouw vagina verandert als jij opgewonden wordt? Als jij namelijk zin krijgt in seks, krijg je meer doorbloeding in je vagina, waardoor deze er donkerder uit gaat zien.

Net bevallen? Zo train jij je bekkenbodem in 5 minuten per dag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme