Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid maart 11, 2019

Bloemkool in je smoothie? Dit kan heel goed in plaats van banaan!

Wie is er niet dol op een heerlijke smoothie? Wij van de redactie zijn het in ieder geval wel! Maar die standaard smoothies waarin banaan zit begonnen ons een beetje te vervelen, dus we ging op zoek naar iets nieuws en wat bleek: bloemkool in je smoothie is verrassend lekker.

Je smoothie wordt er namelijk heel romig van en daarnaast is hij natuurlijk ook nog eens hartstikke gezond. Daarnaast is bloemkool erg laag in koolhydraten en in suikers, dus voor iedereen die op dieet is is het een fijne optie.

Bloemkool smoothie

Smoothies met bloemkool klinken misschien niet zo appetijtelijk, maar laat je niet misleiden. Het smaakt echt goed en al helemaal als je het combineert met cacao en vanille proteïne. Als je er nog wat ijs aan toevoegt is het net alsof je je favoriete milkshake drinkt.

Er zijn mensen die last krijgen van een opgeblazen buik als zij rauwe cauliflower eten, indien dit ook voor jou geldt kun je de bloemkool eerst koken, laten afkoelen en daarna pas aan de smoothie toevoegen. Dit is trouwens ook makkelijker te verwerken voor je keukenmachine.

De echte zoetekauw kan hier altijd nog een banaantje aan toevoegen. Dan heb je gelijk je fruit en groenten in een ;). Is dat even een goed en gezond begin van je dag!

LEES OOK: Mmmm, deze pizza van aubergine is heerlijk én lekker laag in de calorieën.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Bloemkool in je smoothie? Dit kan heel goed in plaats van banaan!
Sluiten