‘Ik had cayennepeper over de kip gestrooid in plaats van paprikapoeder’

Ouderschap Vera Guldemeester 20 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

We maken heel wat mee met jonge kinderen en blunderen daarbij wat af. Op het blundermoment zelf kunnen we wel door de grond zakken, maar een poosje later kunnen we er vaak smakelijk om lachen. In deze rubriek laten we moeders en vaders aan het woord over hun blunders. Dit keer is het thema van de blunders: het avondeten.

Lees en lach mee.

De leukste blunders bij het avondeten

Iedere avond staan we met veel liefde in de keuken om een gezonde maaltijd te bereiden. Soms lukt dat goed, maar soms ook wat minder. Bij deze ouders ging het net iets anders dan gepland. Hieronder lees je de leukste blunders bij het avondeten.

Cayennepoeder

Silvia (41): “Mijn kinderen zijn dol op eten met paprikapoeder. Ik strooi het niet alleen over de kip, kalkoen en frietjes maar ook eten ze het in combinatie met ei. Ik had laatst heerlijke kip klaargemaakt en maakte het dus af met paprikapoeder. Tijdens het eten zag ik mijn kinderen wit wegtrekken. Toen ze allebei naar de kraan renden vroeg ik wat er aan de hand was.

Wat bleek: ik had cayennepeper over de kip gestrooid in plaats van paprikapoeder. Mijn man en ik hebben er hard om moeten lachen, de kinderen wat minder.”

Bloedneus

Raymond (35): “Mijn zoon vindt het leuk om te helpen met koken. Ik ben blij dat hij de kookgenen van mij heeft geërfd en niet van zijn moeder. Toen we in de keuken stonden om lasagne te maken, vroeg mijn zoon of ik hem wilde helpen bij het openen van een blikje tomatenpuree.

Het lipje ging nogal stroef dus ik zette extra kracht om het blik open te krijgen. Ik weet niet hoe het gebeurde, maar mijn vuist kwam hard tegen mijn neus waarna het bloed er uitstroomde. Mijn zoon vond het natuurlijk een geweldig verhaal om aan de hele buurt te vertellen. Wanneer ik nu rond etenstijd ouders van zijn vriendjes zie dan wensen ze mij altijd veel sterkte bij het koken.”

Harde patat

Gaby (39): “Ik ben niet zo’n keukenprinses. Mijn man en kinderen zijn het daar mee eens. Voor mijn verjaardag heb ik van mijn gezin een airfryer cadeau gekregen. Onder het mom van dat er dan tijdens het koken niets mis kon gaan. Nou, bij mij wel. Laatst zou ik voor het avondeten zorgen en dacht ik lekker makkelijk alles in de airfryer te doen.

De patat was keihard geworden en de kip taai en droog. Geen succes dus. Vanaf dat moment hebben mijn man en de kinderen besloten dat ik nooit meer mag koken.”

Rode peper

Martijn (35): “Op papadag kook ik altijd, want dan komt mijn vrouw laat uit werk. Ik vond het leuk om haar en de kinderen eens te verrassen met een lekkere curry met onder andere rode peper. De kinderen houden net zoals mijn vrouw en ik van spicy eten. Ik sneed de peper in kleine stukjes en deed het in de curry. Even later kwam mijn zoon van tien naar binnen rennen. Er was tijdens het buitenspelen een klein vliegje in zijn oog terecht gekomen en hij kreeg het er niet uit.

Ik waste mijn handen snel en probeerde de vlieg eruit te krijgen. Mijn kind zette het in no time op een schreeuwen. Hij riep dat zijn oog in de brand stond. Ik dacht direct aan de rode pepers. Ik had waarschijnlijk mijn handen niet goed genoeg gewassen. Gelukkig wonen we op loopafstand van de dokter, dus we gingen daar direct heen. De dokter zag gelukkig al snel dat het onschuldig was, maar geschrokken waren we wel.”

Zin in meer blunders? Je bekijkt de leukste blunders hier!

Altijd moe na het avondeten? Zo geef je jezelf een boost om de avond door te komen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme