Gina Koninkx
Gina Koninkx Body 11 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Altijd moe na het avondeten? Zo geef je jezelf een boost om de avond door te komen

Ben jij vaak moe in de avond ook al heb je het avondeten pas net achter de kiezen? Zo’n dipje na het diner kan heel vervelend zijn. Zeker als je nadat de kids in bed liggen het liefst ook nog wil genieten van quality time voor jezelf en je partner. Gelukkig zijn er wat dingen die je kunt doen om jezelf nét even die lekkere boost te geven.

Moe in de avond

We hebben er allemaal wel eens last van. Je hebt een hele dag gewerkt, gekookt, de kids in bad gedaan en in bed gelegd en voor je het weet stort je zelf ook in na het avondeten. Hoewel het belangrijk is de rust te pakken als je lichaam erom vraagt, is het ook fijn om ‘s avonds nog wat energie te hebben. Wij geven je vier tips om jezelf binnen no time een boost te geven.

1. Een wandeling in de buitenlucht

Een wandeling in de buitenlucht doet wonderen. Je zult merken dat de frisse lucht je vanzelf wat wakkerder maakt. Je hoeft geen mega lange afstanden te lopen want een blokje rondom het huis voldoet al om weer een boost te krijgen. Weer of geen weer, daar kun je je prima op kleden.

2. Een koffietje na het avondeten

Deze tip werkt niet voor iedereen want een koffietje kan je ook de rest van de nacht doen wakker liggen. Als het wél werkt is dit het vloeibaar goud waar je vlak na het avondeten veel aan hebt. Een shotje espresso of een kleine kop lungo doen wonderen.

3. Sporten

Net als een wandeling in de buitenlucht, kan sporten je helpen om wat meer energie te krijgen. Je hoeft hiervoor de deur niet eens uit want online kun je tientallen klasjes volgen die niet eens zo lang duren. Hup, kids in bed, jij nog even een korte workout en na een korte douche heb je tenminste nog wat aan je avond.

4. Vermijd beeldschermen

Als je ogen ergens moe van worden is dat van beeldschermen. Het felle blauwe licht zorgt soms zelfs voor prikkende ogen en dat komt je moeheid niet ten goede. Probeer daarom beeldschermen te vermijden in de avond. Lees een boek of speel een bordspel samen met je lief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme