Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Algemeen 11 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

5x duurzame, vegan en natuurlijke dagcrèmes voor een stralende huid

Huidverzorgingsproducten, soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wil je duurzaam, is het weer niet vegan. Wil je natuurlijk is het weer niet duurzaam. Daarom helpen wij je een handje, want met deze zes dagcrèmes zit je altijd goed. Duurzaam, vegan én natuurlijk. Kijk daar worden we blij van.

Veel van ons proberen een steentje bij te dragen aan een mooiere betere wereld. Misschien pak je vaker de fiets, misschien eet je minder vlees, of misschien koop je bewust duurzame producten. Als je dat laatste belangrijk vind is het een goed idee om ook eens een kijkje te nemen op je toilettafel. Want zijn de crèmes die jij op smeert eigenlijk wel zo duurzaam, diervriendelijk en natuurlijk? Deze zes in ieder geval wel.

Vegan, duurzame en natuurlijke dagcrèmes

Koop je een verzorgingsproduct? Loop de ingrediëntenlijst op de verpakking dan na om te bepalen of je product ook echt vriendelijk is voor je huid en de aarde of check op keurmerken zoals Cosmos, Ecocert, Natrue en BDIH. Die geven namelijk de garantie dat je met schone producten te maken hebt.

1. Mádara

De produchten van Mádara hebben het EcoCert keurmerk. Dit betekent dat een product voor ten minste 95% uit plantaardige of natuurlijk materialen bestaat en geen synthetische parfums, kleurstoffen of andere schadelijke stoffen bevat. Deze heerlijke dagcrème met een liftend effect is een echte musthave. Een flesje koop je voor €55,-

madara
Bron: Bijenkorf

 

2. Novexpert

Ook EcoCert gecerticifeerd is het merk Novexpert. Met hele fijne verzorgingsproducten maar ook cosmeticaproducten behoren tot hun aanbod.  Deze Anti-Aging cream is voor de normale tot droge huid en koop je hier vanaf €44,95.

novexpert
Bron: Bol.com

 

3. SO’BiO étic

SO’BiO étic Argan Anti-Aging Day Cream is vegan, dierproefvrij en Cosmebio/Ecocert gecertificeerd. Deze Argan Anti-Aging Day Cream is verrijkt met onder andere argan olie om de eerste rimpeltjes tegen te gaan. Je koopt de dagcrème hier voor €12,-

so'bio
Bron: Bol.com

4. Earth Line

Deze lekkere crème op basis van zuivere oliën, kruiden en vitamine E houdt zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd blijft en stimuleert de celvernieuwing en doorbloeding. Earth Line is een merk van Nederlandse bodem en staat voor natuurlijke, ‘groene’ en vooral veilige (gifvrije) verzorgingsproducten, die energieneutraal en milieuvriendelijk worden geproduceerd. Je shopt de crème hier voor €15,29.

earth line
Bron: Bol.com

5. Naïf

Het Nederlandse merk Naïf maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten. Zonder parabenen of chemische stoffen, is vegan en zit in een duurzame tube van suikerriet. Deze dagcrème maakt de huid soepel en zacht en beschermt de huid tegelijkertijd tegen schadelijk uv-stralen en stoffen van buitenaf. Je koopt de crème hier vanaf €19,95.

naif
Bron: Bol.com

 

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme