Redactie
Redactie Relatie 10 jun 2020
Leestijd: 6 minuten

‘Bad Boy Bas’ of ‘Timide Tim’: welk type man is jouw vent?

Overlaadt jouw ‘Robby’ je met cadeaus, gedichten en weekendjes weg? Of houdt ‘Timide Tim’ zich liever op de achtergrond? Welk type man heb jij in huis gehaald?

Dikke kans dat ‘ie nu naast je zit, maar misschien ook niet. Of je nu verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden bent, allemaal hebben we een exemplaar in huis (gehad). Jawel, we hebben het over DE man. Welk type man is hij eigenlijk? Bekijk de onderstaande categorieën en tick the box. Misschien heeft jouw man wel trekjes van één en zes. Of hoop je dat hij nog wat van type man nummer drie kan leren.

De 8 mannentypes: welke type man heb jij in huis?

1. Bad Boy Bas

We kennen dit type man allemaal. Sterker nog, we weten dat ze niet goed voor ons zijn, maar toch… Hij is avontuurlijk, onvoorspelbaar en behoorlijk stout. Een womanizer, maar denkt absoluut niet na over de gevolgen van zijn daden. De vos verliest zijn haren en een beetje zijn streken, want ook hij wil graag een vrouw en kinderen, maar een paar plukken houdt hij met gel op zijn plek, want aandacht blijft leuk.

Plus: enorm aantrekkelijk, rebels (= spannend), doet net of niks ‘m kan schelen (want hé, hij kan de hele wereld aan), terwijl de vrouw toch wel denkt een vinger in de pap te kunnen hebben in deze relatie. Oh, en de seks is fenomenaal.

Min: zeg maar dag tegen die vinger in de pap, want hij houdt matig rekening met je. Eigenlijk komt-ie z’n afspraken slecht na en in the end komt ‘alles’ door jou.

2. Robbie Romanticus

Zucht… Waren ze maar allemaal zo. Hij neemt bloemen voor je mee, zomaar. Of hij neemt je mee uit eten, zomaar. En hij stuurt lieve smsjes, zomaar.

Plus: je voelt je geliefd, begeerd, en eigenlijk gewoon de mooiste ter wereld. En de bedpraktijken zijn intens en láng.

Min: een beetje tegengas kan geen kwaad, heren. Lief doen is een enorme pré, maar té lief kan soms wat platgetreden overkomen. Daarbij, voorspel van uur…? Laat ‘m af en toe een borrel met Bas drinken, dat geeft ‘m net dat randje.

3. Pieter Pienter

Niets is aantrekkelijker dan een man die veel weet. Een intelligentie van jewelste zorgt voor diepzinnige gesprekken, een luisterend oor en de ene slimme opmerking na de ander. Hij is gevat en een awkward silence is verleden tijd.

Plus: hij blijft je verbazen en verassen, wat zorgt voor aardig wat opwindende momenten. De kinderen leren veel van hem en hij heeft altijd goeie ideeën voor ingewikkelde hutten en technische spelletjes.

Min: dat-ie veel weet betekent niet dat jij dom bent. Samen zwijgend naar ‘De Nachtwacht’ kijken is ook wel eens fijn. In plaats van dat-ie het hele levensverhaal van Rembrandt erachteraan plakt. En hij wint altijd met Scrabble. Irritant!

4. Zekere Zac

Deze man is stoer en erg verzekerd van zichzelf. Assertief op z’n tijd, maar wisselt zijn gedrag af met lieve woorden en een luisterend oor. Hij heeft veel vrienden en is sociaal. Mensen vinden hem ‘een aardige gast’. Jaloezie speelt geen rol en hij denkt eerst na voordat-ie een uitmuntend antwoord geeft.

Plus: zijn ego is groot, maar hij maakt er geen misbruik van. Arrogantie is namelijk een ander verhaal (komt Bas weer om de hoek kijken). Hij is nou eenmaal zelfverzekerd en dat is gewoon verschrikkelijk sexy.

Min: leuk hoor zo’n sociaal dier, maar voordat jullie in de kroeg eindelijk op plaats van bestemming zijn, moet-ie eerst even iedereen gedag zeggen. Trek hier zo’n half uur voor uit. Minimaal.

5. Tim Timide

Deze man is dol op jou, maar minder dol op jouw omgeving. Althans, hij laat zich niet zo gauw in het openbaar zien en is timide van aard. Feestjes? Nèh. Kerstmis met z’n schoonfamilie? Het is dat het moet, maar verwacht niet dat-ie honderduit praat.

Plus: met zijn rustige karakter weet-ie je altijd weer tot bedaren te brengen. Het feit dat-ie luistert, maar niet een heel verhaal klaar heeft liggen, is ook wel eens fijn. Hij heeft de rust en neemt de tijd om de kinderen op sleeptouw te nemen en houdt van urenlang spelletjes spelen.

Min: ‘Zeg, hoe was het vandaag op je werk eigenlijk?’ Of ‘Ga je me nog vertellen hoe je etentje met (naam van een vriend) was?’. Vragen die rijzen als hij niets loslaat. Gelukkig weten jullie wat je aan elkaar hebt en heb je altijd je vriendinnen nog, maar af en toe…

6. Jelle Yolo

Type 6 is een beach boy in hart en nieren (hij zou zo maar vijf jaar jonger kunnen zijn) en weet jou met zijn creatieve en avontuurlijke karakter keer op keer te verassen. Hij heeft veel gereisd in z’n leven en geeft weinig om materie (schoenen van €300, dat soort dingen). Charmant, daar niet van, alleen is-ie zo onrustig als wat. Type vrije vogel open spirit. Geef toe, hij heeft een driekwart broek en een skate board en die hangt niet aan de muur als oud souvenir.

Plus: hij weet veel van andere culturen en haalt het maximale uit zijn leven. Zo kan hij jullie plotseling meenemen naar een Tipipark ergens op Ibiza om vervolgens zijn surfboard te pakken en met de kinderen een dagje te surfen.

Min: heel leuk hoor, dat YOLO (You Only Live Once)-gebeuren, alleen houd jij wél van planning. En de kinderen ook. Dat hij gesteld is op z’n vrijheid, is allemaal leuk en aardig, maar rustig een cocktail drinken ergens op Salinas kan echt geen kwaad.

7. Thuisblijf Theo

Af en toe smachten we naar een Theo in ons leven. De goeie man is zorgzaam op alle fronten. Relaxed, lief en kan heerlijk koken. Hij gunt jou een carrière, maar wees niet boos als de kinderen net iets gekker zijn op hem.

Plus: wij kunnen er welgeteld 11 noemen.

Min: met de fulltime vader is niks mis. Het enige wat vervelend zou kunnen zijn, is dat jij dingen moet leren loslaten (je lievelingsbroek die al een week in de wasmand ligt). Blijf kien op het gebied van respect en zelfvertrouwen. Deze traditionele rollenverwisseling vergt wat van man en vrouw.

8. Op Leeftijd Louie

Deze man valt in de categorie ‘George Clooney’. Zijn mysterieuze gedrag spreekt je wel aan. Daarbij weet-ie precies hoe hij je moet verblijden met van alles en nog wat. Een bos rozen hier, een tripje daar. Fifty Shades is er niets bij. Man van de wereld, bak aan ervaring, brede schouders. Heerlijk zo’n Louie.

Plus: met zijn levenservaring plus komt-ie zelfverzekerd en bedachtzaam, over. Zijn charisma is overweldigend en er zijn maar wat vrouwen jaloers op je man.

Min: een oude snoeperd zouden we ‘m niet willen noemen, maar hij heeft er wel degelijk erg in dat jonge exemplaren hem bekijken. Altijd strak in pak, perfecte grijze bakkebaard en blik van ‘heb ik jou daar’. Wij begrijpen het wel.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme