5 x een gezond ontbijt dat je binnen no-time klaarmaakt

Eten Redactie 9 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

De meeste doordeweekse ochtenden proberen we zoveel mogelijk te doen in zo min mogelijk tijd, met als gevolg dat een gezond ontbijt er nog wel eens bij inschiet. Voor je het weet begin je de dag met een gevulde koek of een Twix.

Maar het preppen van een gezond ontbijt hoeft helemaal niet veel tijd te kosten, zeker niet met onderstaande recepten voor een ‘quick fix‘!

Gezond ontbijt

Met deze vijf tips voor een gezond ontbijt kan je de komende dagen wel even vooruit en zorg je voor wat variatie in de ochtend.

1. Havermout met frambozen, kokos en amandel

Havermout is niet alleen gezond en snel klaar, het vult ook goed waardoor je niet drie uur later alsnog zin hebt in die gevulde koek.

Het fijne aan havermout is dat je er veel mee kan combineren. Mango, banaan, bosbessen of gehakte noten toevoegen, alles kan. En ook qua melkkeuze kan je afwisselen, zo geeft havermout met kokosmelk een hele frisse smaak.

Culy Homemade: havermout met frambozen, kokos en amandel

2. Yoghurt met verse vijgen, honing en walnootjes

Ook met de yoghurt kan je variëren, Griekse yoghurt en kwark is bij ons thuis favoriet, maar veel mensen zweren bij de lactose-vrije yoghurt. Mocht je geen tijd hebben om ‘s ochtends de walnoten te roosteren, kan je dat ook de avond ervoor doen.

Yoghurt met verse vijgen, honing en walnootjes

3. Snelle ontbijt tortilla’s met roerei, avocado en limoen

Voordat je denkt dat je de wekker om zes uur ‘s ochtend moet zetten voor deze ontbijt tortilla’s, think again! Het is sneller klaar dan je denkt en heel erg lekker en vullend! Misschien de hot sauce even skippen, als het nog heel vroeg op de dag is.

Culy Homemade: snelle ontbijt tortilla’s met roerei, avocado en limoen

4. Overnight oats macchiato (met koffie!)

In de categorie ‘twee vliegen in één klap’ komt dit recept met stip op één binnen! Ontbijt en je koffie in één, makkelijker wordt het niet.

Je moet de voorbereidingen voor de overnight oats wel de avond ervoor treffen, maar dat geeft je de volgende ochtend wél die noodzakelijke extra tien minuten.

Voor een echt gezond ontbijt vervang je de maple syrup voor agave syrup, of je laat het helemaal achterwege, dat kan natuurlijk ook!

Culy Homemade: overnight oats macchiato (overnight oats met koffie!)

5. Easy ontbijtpizza’s met avocado en ei

Voordat je denkt dat we gek zijn geworden, je gebruikt geen pizzabodem maar een meergranen tortilla wrap. En hoewel dit smakelijke recept klinkt alsof je alsnog tien minuten langer in de keuken staat, is het binnen no-time gepiept.

De wrap kun je supersnel verwarmen in de magnetron, voor je het weet zit je met je ‘ontbijtpizza’ aan de keukentafel.

Easy ontbijtpizza’s met avocado en ei

Meer tips voor een gezond ontbijt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Culy.nl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme