Deze vrouw beviel van niet een, niet twee, niet drie, maar víer identieke zoons

Kinderen Maaike van de Graaf 8 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

De Amerikaanse Jenny Marr (34) moet vast met haar oren hebben staan klapperen toen ze hoorde dat ze in verwachting was van een – houd je vast – vierling. Wat het nog unieker maakt is dat ze is bevallen van vier identieke zoons.

En we kunnen je vertellen: foto’s van de vierling zijn om bij weg te smelten.

Identieke vierling

Dat Jenny en haar man Chris (35) overweldigd waren door het nieuws, is niet gek. De twee hadden namelijk de wens om samen één kindje te krijgen. Eindstand? Een vierling en da’s net even anders dan verwacht. Tijdens de echo viel Chris zelfs flauw toen hij hoorde dat hij in een klap vader zou gaan worden van vier kinderen.

Inmiddels is Jenny bevallen van haar vier kerngezonde zoons. Op 15 maart kwamen de jongetjes in slechts drie minuten ter wereld. Harrison, Hardy, Hudson en Henry bleken kerngezond en hadden geen zuurstofondersteuning nodig. Na een paar weken in het ziekenhuis mochten ze dan ook met hun trotse ouders mee naar huis.

Deze vrouw is bevallen in het wild en laat het geheel in dit filmpje zien

Uniek

Dat een identieke vierling uniek is blijkt wel uit de cijfers. Zo vinden er in Nederland ongeveer 2500 zogeheten meervoudige geboortes plaats. Maar twee procent daarvan zijn drielingen, vierlingen en vijflingen. Dat de vier jongetjes van Jenny en Chris ook nog eens op elkaar lijken, kan al helemaal een medisch wonder genoemd worden.

Wat wel lastig is voor de kersverse ouders is het uit elkaar halen van hun zoons. Heel wat vaders en moeders hebben al moeite bij een tweeling, laat staan bij een identieke vierling. En dus zat er voor Jenny en Chris niks anders op dan hun jongens bandjes om te doen. Op die manier kunnen ze hun nog enigszins uit elkaar halen. Maar zelfs dat lukt niet altijd, vertellen de ouders van de vier zoons.

Video: Deze moeder beviel in de auto en haar 10-jarige zoon filmde het!

Klaar voor een flinke portie foto’s om bij weg te zwijmelen? Hier komen wat beelden van Harrison, Hardy, Hudson en Henry.

Meer lezen?

De kans vergroten om zwanger te worden van een tweeling? Houd hier rekening mee!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme