Vrouw bevalt onverwachts van tweeling 1 maand na de geboorte van haar zoon

Kinderen Rachelle Weiler 11 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: een 20-jarige vrouw in Bangladesh is 1 maand na de geboorte van haar zoon bevallen van een tweeling. De vrouw had geen idee dat ze zwanger was van meerdere kinderen. 

Na uitvoerig onderzoek bleek dat de vrouw twee baarmoeders had. Dit is een zeldzame afwijking, die maar bij 1 op de 3.000 vrouwen voorkomt.

Zwanger van een meerling

De 20 jarige vrouw had geen idee dat ze zwanger was van een meerling. Ook tijdens controles werd de tweeling gemist. Alleen de hartslag van haar eerstgeboren zoon werd geregistreerd.
Een maand nadat hij geboren was, voelde de vrouw zich niet lekker. Even daarna bleek opnieuw haar water te zijn gebroken. Ze snelde naar een ziekenhuis, waar bleek dat ze ook zwanger was van een tweeling.
Haar tweede zoon en dochter werden spoedig geboren en verkeren in goede gezondheid.

Een dubbele baarmoeder

Een dubbele baarmoeder heeft de wetenschappelijke term ‘uterus didelphus.’ Beide baarmoeders hebben een eigen baarmoedermond, een eigen eileider en een eierstok. In sommige gevallen heeft de vrouw ook twee vagina’s.

Normaal gesproken komt het hebben van een dubbele baarmoeder aan het licht zodra de eerste menstruatie zich voordoet. Middels inwendig onderzoek en het gebruik van echografie kan worden vastgesteld of een vrouw een dubbele baarmoeder heeft. Als dit het geval is, is het voor vrouwen alsnog mogelijk om spontaan zwanger te raken. In enkele gevallen ontstaat er tijdens de zwangerschap ook een zwangerschap in de andere baarmoeder, zoals bij de Bengaalse vrouw.

Dat er echter een tweeling groeide in de tweede baarmoeder van de vrouw, is echter uiterst zeldzaam. De eerste keer dat dit is geregistreerd was in 2003, toen een Britse vrouw beviel van een tweeling, en later uit de andere baarmoeder ook nog beviel van een zoon.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen