Reden tot twijfel aan je relatie? Wanneer jullie geen lol meer beleven aan deze 7 dingen

Relatie Chiara Izelaar 2 mei 2020
Leestijd: 4 minuten

Binnen een relatie is het heel belangrijk om samen activiteiten te ondernemen. Dit versterkt jullie band, zorgt voor de nodige intimiteit en brengt spanning in jullie relatie. De meeste koppels vinden het dan ook leuk om tijd met elkaar door te brengen.

Irriteer jij je echter steeds vaker aan je lief of kun je niet meer genieten van bepaalde dingen in je relatie zoals vroeger? Dan is dit geen goed teken.

7x dingen waarvan je binnen je relatie ineens geen zin meer hebt om ze ‘samen’ te doen

Jullie hoeven natuurlijk niet iedere seconde van de dag met elkaar door te brengen. Het is gezond om elkaar ruimte te geven binnen je relatie. Maar als de volgende activiteiten je meer moeite kosten dan plezier opleveren is het tijd om je relatie te heroverwegen.

Samen eten

Veel koppels gaan ervan uit dat samen dineren geen must is, maar niets minder is waar. Na een drukke dag is dit hét moment waarop jullie intiem kunnen zijn. Daarom is het cruciaal om samen de tijd te nemen om elkaars dag te bespreken en tot rust te komen. Of jullie nu naar een restaurant gaan, de tafel dekken of samen op de bank neerploffen, op het moment dat jullie een maaltijd – en jullie verhalen – delen komen jullie dichter tot elkaar. Als je om welke reden dan ook niet van je gezelschap geniet en liever alleen dineert kan dit een teken zijn om je relatie eens goed onder de loep te nemen.

Diepgaande gesprekken

Nee, jullie hoeven niet dagelijks elkaars donkerste geheimen te bespreken. Maar over het algemeen hebben jullie er geen moeite mee om zinvolle gesprekken te voeren. Van het uitpraten van akkefietjes tot jullie toekomstplannen en filosofische diepgang.  Het hebben van diepe gesprekken is dé sleutel tot een sterke relatie. Als je moeite hebt om dit soort gesprekken met je lover aan te gaan moeten er alarmbelletjes beginnen te rinkelen.

Huishoudelijke taken

Natuurlijk, niemand staat te springen om te stofzuigen of het toilet schoon te maken. Maar als het goed is kunnen jij en je lover het draaglijker maken voor elkaar. Zo sjouwt hij die zware vuilniszak naar de container terwijl jij met alle liefde zijn favoriete kostjes bereidt. Dit doe je vanzelfsprekend, uit de naam der liefde. Als het je je steeds meer moeite kost dan voorheen en het ook steeds meer gekibbel oplevert, dan zit er toch iets mis!

Gezamenlijke hobby’s

Het is niet meer dan logisch – en gezond – dat jullie allebei je eigen ding kunnen doen. Maar stiekem vindt je het wel ‘s fijn als je lover je vergezelt tijdens het shoppen. En hij stelt het zeer zeker op prijs wanneer jij met hem de sportschool induikt. Als je dit niet herkent en je absoluut geen interesse in zijn hobby’s toont – en ook niet wil dat hij zich met de jouwe bemoeit – is dit geen goed teken.

Vakanties en uitjes

Sommige mensen houden simpelweg niet van reizen, en daar is helemaal niets mis mee. Maar als je een enthousiaste vakantieganger bent en je vakantiedagen liever met je vriendinnen dan met je lief spendeert duidt dit niet bepaald op een gezonde relatie. Daarnaast is spontaniteit op de lange termijn belangrijk binnen relaties. Dit zorgt voor spanning die de welbekende sleur kan voorkomen. Heb je nooit de neiging om hals over kop de auto te pakken naar Parijs of een andere romantische bestemming? Vraag je dan eens af waarom dit zo is.

Intimiteit

Er is een verschil tussen geen zin hebben in seks én geen zin hebben in je partner. Als je je niet meer aangetrokken voelt, opgewonden raakt of om andere redenen geen zin meer hebt om de lakens in te duiken is het tijd om je relatie te heroverwegen.

Chillen

Een avondje bankhangen is op z’n tijd héérlijk. Maar laten we eerlijk zijn, niets doen is toch fijner met z’n tweetjes. Kun je niet meer genieten van een chillsessie met je lover? Bedenk je dan maar ‘s of je überhaupt nog wel van zijn aanwezigheid geniet.

Meer lezen over mogelijke issues binnen je relatie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen