Zorg zelf voor een gelukkige relatie met deze tips die je dagelijks kan toepassen

Relatie Laurien Bleeker 13 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Een gelukkige relatie vraagt niet alleen om een leuke match, daar kun je zelf dagelijks je best voor doen.

Hoe lang of kort jullie ook bij elkaar zijn: jullie zullen samen altijd moeten blijven werken aan je relatie. Gelukkig zijn en blijven, samen met je partner, heb je dan ook samen, maar vooral zelf in de hand. Belangrijk is dat je relatie veilig is: je vertrouwde basis waar je rust vindt.

5x tips voor een gelukkige relatie

Houd je relatie dus gezond en blijf samen gelukkig in je relatie met de volgende tips.

1. Wacht niet af, maar spreek je verwachtingen uit

Hints geven, afwachten, zuchten, boos worden: het werkt echt niet als jij je verwachtingen niet duidelijk uitspreekt naar je partner. Die is niet helderziend namelijk en gedachten lezen kan hij ook niet.

Spreek daarom je verwachtingen uit, hoe groot of klein ze ook zijn. Van meehelpen in het huishouden tot de opvoeding van de kids. Wat je partner ermee doet is een tweede, maar daar kunnen jullie vervolgens samen heldere afspraken over maken.

2. Blijf elkaar aanraken

Aanrakingen zijn belangrijk in een relatie, in deze tijd misschien wel meer dan ooit. Houd je fysieke band dan ook sterk door elkaar dagelijks meerdere keren aan te raken. Denk daarbij aan een knuffel, kusjes, hand in hand lopen of elkaar in het voorbij gaan even aanraken. Zo blijf je op een intieme, liefdevolle manier verbonden met je partner, zonder dat jullie ook maar iets tegen elkaar hoeven te zeggen op dat moment.

Lees ook: 8 dingen die gelukkige stellen iedere ochtend doen

3. Bij discussies: praat in de ‘ik’ vorm, niet in de ‘jij’ vorm

In elke relatie komen meningsverschillen, discussies of ruzies voor. Het is aan jullie hoe je dat samen oplost. Praat in ieder geval vanuit de ik-vorm en niet vanuit de jij-vorm. Door te communiceren vanuit jezelf stel je je kwetsbaar op en komen er emoties bij kijken, terwijl de jij-vorm vooral beschuldigend is.

4. Geef elkaar de ruimte

Vrijheid is misschien wel een van de belangrijkste dingen in een relatie, samen met vertrouwen en eerlijkheid. Door elkaar vrij te laten accepteer je de ander voor wie hij is en wat hij wil. Geef elkaar de ruimte om te groeien en ontwikkelen, dit is een goede basis voor vertrouwen.

5. Focus op de positieve dingen in jullie relatie

Richt je op de leuke en fijne dingen in jullie relatie en geniet van die positieve dingen. Een lief whatsappje, een verse maaltijd die klaar staat als je thuiskomt, filmavonden op de bank en samen koffiedrinken in de tuin. Deze dingen maken het leven mooier, door je hier op te richten voel je je gelukkiger dan wanneer je je elke keer irriteert aan kleine dingen.

Verder werken aan een gelukkige relatie? Lees dan ook deze tips:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bustle

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen