Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Persoonlijk 13 feb 2020
Leestijd: 4 minuten

5 signalen die je lichaam afgeeft als je ongelukkig bent in je relatie

Heb jij last lichamelijke klachten die je niet direct kunt plaatsen? Dan kunnen dit wel eens signalen zijn dat het niet zo lekker loopt in je relatie.

Liefde gaat niet altijd over rozen; ieder koppel komt weleens in een dipje terecht. De bedoeling is uiteraard om samen omhoog te klimmen, zodat jullie relatie weer sterk wordt. Is dit niet het geval? Dan stort menig vrouw haar hart uit bij familieleden en vrienden om erachter te komen of zij nog wel gelukkig is in haar relatie.

Lichamelijke signalen

Praten is een goede manier om je gevoelens op een rijtje te krijgen, maar als hét echte antwoord op je vraag wil weten kun je het beste naar je lichaam luisteren. Er zijn namelijk signalen die je lichaam afgeeft als je in de verkeerde relatie zit. Je eigen gevoel en hart zullen er geen doekjes om winden.

1. Een nerveus gevoel

In het begin van jullie relatie had je last van knikkende knietjes en vlinders in je buik. Naarmate de maanden verstrijken neemt deze spanning steeds meer af. Maar als die vlinders op een gegeven moment terug komen fladderen – en dan niet op de gezonde, spannende manier – kan het wel eens zo zijn dat je lichaam je vertelt dat je uit deze relatie moet stappen.

Wanneer je een appje of een telefoontje ontvangt en nerveus raakt, kan dit duiden op bezorgdheid of angst over wat er wel eens mis zou kunnen zijn. In een gelukkige relatie tovert onverwachts contact juist een lach op je gezicht.

2. Stijve spieren

Ongelukkige relaties kunnen veel stress opleveren en je lichaam reageert vrijwel direct op stress. In eerste instantie heeft stress invloed op de spanning van onze spieren. Teveel druk kan voor overbelasting zorgen wat zich uit in een stijve nek of rugpijn. Dit komt omdat je spieren zich aanspannen om op gevaar te reageren.

Vaak beginnen je nek, schouders en rug langzaam vast te zitten, soms zo erg dat je helemaal verkrampt. Komen deze klachten je bekend voor, dan kan het zo zijn dat je stress ervaart op werk of een andere situatie. Maar het kan ook een van de signalen zijn dat je ongelukkig bent met je partner.

3. Miscommunicatie

Communicatie is key is elke relatie. Als je nooit moeite hebt gehad met het uiten van je gevoelens en dit plotseling verandert is dit geen goed teken. Misschien struikel je over je woorden, omdat je een nerveus gevoel hebt. Of spreek je jezelf tegen om aan de goedkeuring van je partner te voldoen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je geen zin meer hebt om te praten, omdat jullie gesprekken je alleen maar frustreren en uiteindelijk niets opleveren. Wanneer je geen gesprek met je partner aan durft of wil gaan is dat een duidelijk signaal dat er iets moet veranderen.

4. Slaapproblemen

Slaapmoeilijkheden komen vaak voor bij mensen die zich in stressvolle relaties bevinden. Overdag ben je afgeleid door je gezin, je werk, de sportschool en je vrienden. Zodra je eindelijk in bed ligt heb je de mogelijkheid om je hoofd te legen.

En dat precies is waar wij vrouwen een kei in zijn; we denken té diep na over onze relatie als deze niet helemaal op rolletjes loopt. Als je gelukkig bent in je relatie – en er niets anders ernstigs gaande is – is de kans groot dat je binnen no time in slaapt valt. Is dit niet het geval dan is de kans groot dat je kampt met slapeloze nachten.

5. Niet lekker in je vel

Soms ligt ‘t lekker voor de hand; je zit simpelweg niet lekker in je vel. Hoewel een gelukkige relatie je zelfverzekerdheid een enorme boost kan geven, werkt een ongelukkige relatie het tegenovergestelde. Heb je lately nergens zin in, kijk je niet graag in de spiegel en voel je je zelfs een tikkie down? Als er geen andere factoren effect hebben op je gemoedstoestand dan je relatie, dan weet je wat je te doen staat!

 

Meer tips als je niet gelukkig bent in je relatie:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme