Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Eten 4 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

5x de lekkerste milkshakes die je samen met je kind kan maken

De lekkerste milkshakes maak je natuurlijk gewoon zelf en het allerleukste is: het is zo gedaan! Je kinderen kunnen gezellig meehelpen en dat begint al met bedenken welke smaak milkshake favoriet is. Chocolade, banaan of misschien toch liever aardbeien?

De lekkerste Milkshake-recepten

Houd ruimte over voor dit heerlijke toetje of maak milkshakes op een warme middag om er vervolgens van te genieten op een bankje in de tuin.

1. Ultieme verwen-milkshake

Voor deze overheerlijke milkshake met chocoladekoekjes heb je nodig: vanille- of slagroomijs, melk, Oreo koekjes en chocoladesaus. Meng in een blender het ijs en een beetje melk om het ijs wat vloeibaarder te maken. Voeg daarna de Oreo koekjes naar smaak toe en blend tot je nog kruimels ziet zitten. Versier dan de binnenkant van de glazen met chocoladesaus en schenk de milkshake erin. Verkruimel nog een koekje over je shake en genieten maar!

Tip: de Oreo koekjes in deze shake kan je natuurlijk vervangen door iets anders wat je heel lekker vindt. Kinder Bueno bijvoorbeeld, of M&M’s.

2. Stiekem-is-deze-gezond milkshake

Gebruik voor deze shake het liefst twee rijpe bananen, melk (voor een net wat andere smaak kan je ook amandelmelk of havermelk kiezen), wat honing en kaneel. Meng in een blender de bananen met de melk tot een gladde substantie. Voeg dan een beetje kaneel en honing naar smaak toe en blend nog een keer. Schenk de bananenmilkshake in glazen en versier met wat plakjes banaan. Yum!

3. Magische unicorn shake

Schep aardbeienijs in de blender samen met een handvol aardbeien en mix door elkaar tot een glad mengsel. Als de shake te dik is, kan je nog wat melk toevoegen. Schenk de milkshake in een glas en versier met slagroom, spikkels, marshmallows, suikerspin en al het magische lekkers wat je maar kan vinden.

4. Chocoladebom-milkshake

Zijn de kids liefhebbers van Nutella? Maak dan deze milkshake, maar we waarschuwen je: het is een chocoladebommetje. Doe vanille-ijs in een blender samen met wat melk om het mengsel vloeibaarder te maken. Voeg een eetlepel Nutella toe en mix. Proef even hoe je de smaak vindt en voeg naar wens meer Nutella toe. Bedek de rand van je glas met een laagje Nutella en bijvoorbeeld hagelslag en schenk dan de shake in het glas. Een toef slagroom met hagelslag maakt je chocoladebom helemaal af.

5. Pindakaas-shake

Mix in een blender vanille- of slagroomijs met een scheutje melk, een rijpe banaan en een eetlepel (of twee, naar smaak) pindakaas. Is je shake te dik? Voeg dan nog wat melk toe. Meng tot een glad en vloeibaar mengsel en giet de shake vervolgens in glazen. Geef je milkshake een toef slagroom en smullen maar.


Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme