‘Ik had cupcakes gemaakt met zout in plaats van suiker’

Ouderschap Vera Guldemeester 7 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

We maken heel wat mee met jonge kinderen en blunderen daarbij wat af. Op het blundermoment zelf kunnen we wel door de grond zakken, maar een poosje later kunnen we er vaak smakelijk om lachen. In deze rubriek laten we moeders en vaders aan het woord over hun blunders. Dit keer is het thema van de blunders: traktaties.

Lees en lach mee.

De leukste blunders met traktaties

Wanneer een kind jarig is wordt er vaak een lekkere traktatie gemaakt. Soms lukken ze goed en soms wat minder. Bij deze ouders ging het nét iets anders dan gepland. Check hieronder de leukste blunders over traktaties.

Rosalie (33): “Mijn dochter Roos was negen geworden en ze wilde graag mama’s lekkere brownies op school trakteren. Ze had iedereen laten weten hoe lekker die waren. Toen ik Roos op bed had gelegd keek ik nog even naar een serie en daarna ging ik aan de slag met de brownies. Ik had de mix gemaakt en in de vormen gedaan en zette de brownies in de oven.

In de veertig minuten baktijd besloot ik op de bank mijn serie verder te kijken. Ik viel per ongeluk in slaap en schrok wakker van het brandalarm dat in de keuken afging. Er was gelukkig geen brand, maar er was wel veel rook en de brownies waren pikzwart. Ik had geen producten in huis om nieuwe brownies te maken, dus ik moest mijn dochter tijdens haar verjaardagsontbijt teleurstellen. Ik ging na het ontbijt snel naar de winkel om wat anders te halen om te trakteren, maar Roos bleef erg teleurgesteld.”

Stef (36): “Mijn tweeling is in juni jarig, dus dat vraagt natuurlijk om een zomerse traktatie. Mijn vrouw en ik zijn nooit zo goed in het maken van traktaties, dus kopen we altijd iets wat gelijk klaar is. De kinderen wilden graag ijsjes trakteren. Lekker makkelijk dacht ik nog, maar zo makkelijk bleek het dus helemaal niet te zijn.

Ik ging naar de supermarkt en haalde vier dozen met waterijsjes. Bij thuiskomst zou ik ze direct in de vriezer leggen. Toen ik voor de deur parkeerde belde een collega en toen ging het mis. Ik was helemaal vergeten de ijsjes in de vriezer te doen. Om 4.00 uur ‘s nachts schrok ik wakker en dacht ik aan de ijsjes die nog in de auto lagen. In de ochtend heb ik de tweeling snel naar school gebracht en ben ik direct doorgereden naar de supermarkt om nieuwe ijsjes te halen.”

Roeland (43): “Mijn kind Brent is in de zomervakantie jarig. Daarom viert hij het altijd net voor de vakantie. Mijn vrouw zat voor haar werk in het buitenland, dus ik was degene die voor de traktatie moest zorgen. Brent wilde cupcakes met frambozen. Ik had een recept opgezocht op internet en ging aan de slag. Ik moest even zoeken in de keuken naar alle ingrediënten. Normaal gesproken is de keuken het domein van mijn vrouw.

Ik was heel trots toen alle cupcakes in de oven stonden. Ik was nog trotser met het eindresultaat, cupcakes met een mooie goudbruine bovenkant. Brent wilde er alvast eentje proeven. Helaas had ik vergeten een cupcake extra te maken en ik vertelde hem, dat hij moest wachten tot hij ze de dag erna in de klas mocht uitdelen.

Toen ik Brent de volgende dag van school haalde kwam hij met een gek gezicht naar buiten gerend. Hij vroeg wat ik had gedaan, de cupcakes waren namelijk heel zout. De juf vroeg nog of ik in plaats van suiker zout had gebruikt. Toen ik thuiskwam rende ik direct naar de keuken en zag dat ik er inderdaad zout in had gedaan. Ik ben snel aan de slag gegaan en de volgende dag heeft Brent lekkere zoete cupcakes getrakteerd.”

Jasmijn (41): “Wat keek mijn dochter Georgina uit naar de dag dat ze eindelijk op school mocht trakteren. In het weekend voor haar verjaardag hadden we een mand met vlaggetjes versierd en alvast er doosjes Smarties en doosjes rozijnen in gelegd. Heel trots liep ze met de mand bij school naar binnen. Iets minder blij kwam ze in de middag naar buiten. Ze vroeg direct hoe het kwam dat er veel doosjes Smarties en rozijnen leeg waren. Ik snapte er niets van, tot ik thuis kwam en aan mijn zoon van net vier jaar vroeg of hij stiekem uit de mand gesnoept had. Zijn bulderende lach zei genoeg.”

Zin in meer blunders? Je bekijkt de leukste blunders hier!

Dit zijn de leukste traktaties voor kinderen die in de lente jarig zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme