Dit zegt het seizoen waarin je kind geboren is over zijn karakter

Kinderen Laurien Bleeker 7 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

De sterren en planeten, de dag waarop je geboren bent en zelfs het tijdstip van geboorte kunnen iets zeggen over je kind. En dus ook het seizoen waarin je baby geboren is, zegt iets over het karakter van je kind.

Dit blijkt uit een onderzoek van bijna 400 ondervraagden. En ook schrijver Gary Goldschneider vertelt erover in het boek ‘Het mysterie van je geboortedag‘. Dus, is jouw baby een lente-, zomer-, herfst- of winterkind? Dan herken je de volgende eigenschappen misschien wel.

Dit zegt het seizoen waarin je kind geboren is over het karakter

Is je kind extravert, verlegen, snel boos of juist altijd heel erg vrolijk en positief? Dat kan te maken hebben met verschillende factoren, maar ook met het seizoen waarin je kind geboren is. Dat kan namelijk best veel zeggen over het karakter van je kleintje.

Geboren in de lente: 21 maart – 21 juni

Baby’s die geboren zijn in het voorjaar, de lente, groeien vaak uit tot extraverte mensen. Lentekinderen hebben veel vrijheid nodig om zichzelf te kunnen ontplooien. Over het algemeen zijn deze kinderen heel optimistisch, spontaan en impulsief. Ondanks het positieve karakter van een lentekind, hebben kinderen die geboren zijn in maart, april of (vooral) mei op latere leeftijd een grotere kans op depressie.

Geboren in de zomer: 21 juni – 23 september

Zomerkindjes hebben extraverte en introverte kanten en gaan vooral af op hun gevoel. Kinderen geboren in de zomermaanden zijn iets rustiger dan bijvoorbeeld lentekinderen. Zomerbaby’s en -kinderen zijn empatisch en willen graag nodig zijn, ze helpen dan ook het liefst andere mensen. Ook voelen ze emoties van anderen goed aan. Wel kunnen zomerkinderen hoge pieken en diepe dalen ervaren.

Geboren in de herfst: 23 september – 21 december

Kinderen geboren in de herfst houden van het vertrouwde. Ze zullen dan ook niet heel graag uit zichzelf nieuwe dingen proberen. Over het algemeen zijn deze kindjes iets introverter en minder emotioneel dan kinderen geboren in andere seizoenen. Ook zijn kinderen geboren in de herfstmaanden kritisch en selectief en soms zelfs wat prikkelbaar. Baby’s uit september, oktober of december zijn stabiel en wat rustiger.

Geboren in de winter: 21 december – 21 maart

Winterkinderen zijn gevoelig, soms zelfs spiritueel en heel creatief. Ze komen zelfverzekerd over en over het algemeen zijn het rustige kinderen. Ze zijn positief, maar wel gevoeliger voor psychische stoornissen dan kinderen uit de andere seizoenen. Het zijn fantasierijke kinderen met grote idealen waar iedereen over mag horen.

Lees hier ook wat de weekdag waarop je kind geboren is zegt over zijn karakter.

Hoe laat is jouw kind geboren? Dit zegt het over z’n toekomst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme