Dit zegt de weekdag waarop je kind geboren is over zijn karakter

Kinderen Laurien Bleeker 28 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Je levensgetal, je sterrenbeeld, het jaar waarin je geboren bent: allemaal dingen die iets kunnen zeggen over je persoonlijkheid of die van je kind. Maar wat zegt de weekdag van de geboorte van je kind nou eigenlijk? En kan je daarmee de toekomst alvast een beetje uitstippelen?

Is je kind op een maandag of woensdag geboren? Of misschien op een weekenddag? Elke dag zegt iets over je kind, omdat de dagen van de week in verband staan met de planeten.

Zo zijn de namen van de weekdagen afgeleid van de planeten:

 • Maandag van de maan
 • Dinsdag van mars
 • Woensdag van mercurius
 • Donderdag van jupiter
 • Vrijdag van venus
 • Zaterdag van saturnus
 • Zondag van de zon

Al deze hemellichamen hebben een ander karakter wat je volgens astrologen tot uiting kan zien komen bij je kind. De toekomst kan je er niet mee voorspellen, maar het is best leuk om te kijken of de kenmerken van de geboortedag ook echt passen bij je kind. Ook als je hier helemaal niet in gelooft!

Eeuwenoud rijmpje over de dagen en hun karakter

Er bestaat zelfs een eeuwenoud rijmpje dat wat zegt over de weekdag van de geboorte van je kind en zijn of haar karakter:

Monday’s child is fair of face
Tuesday’s child is full of grace
Wednesday’s child is full of woe
Thursday’s child has far to go
Friday’s child is loving and giving
Saturday’s child works hard for a living
But the child who is born on the Sabbath day
Is bonnie and blithe and good and gay.

Dit zegt de weekdag van de geboorte van je kind over de toekomst

Medium en tarotkaartlezer Seth Vermilyea vertelt aan Bustle wat de weekdag van de geboorte van je kind over hem of haar zegt.

 • Maandag – een maandagkind is gevoelig en flexibel en lief. Een kind dat op maandag geboren is, is erg gericht op zijn of haar gezin en thuis. De drie R’en, rust, reinheid en regelmaat, zijn belangrijk voor maandagskinderen. Deze kinderen zijn een kei in het onthouden van details.
 • Dinsdag – kinderen die op dinsdag zijn geboren zijn energiek en dapper, heel gedreven en actief. Dinsdagkinderen houden van onafhankelijkheid en ze zijn over het algemeen heel enthousiast en vaak ook impulsief.
 • Woensdag – communiceren kunnen woensdagkinderen als de beste. Ook zijn ze nieuwsgierig naar anderen en de wereld om zich heen. Soms een beetje nonchalant, maar vooral heel veelzijdig en kinderen die op woensdag zijn geboren zitten vol positieve energie.
 • Donderdag – de kracht van donderdagkinderen is dat ze positief denken en optimistisch zijn. Vaak worden deze kinderen echte leiders, dit zie je al op de basisschool. Kinderen die op donderdag zijn geboren hebben vaak een goed humeur en zijn over het algemeen slim.
 • Vrijdag – vrijdag is bepaald door Venus, de planeet met een zachte en vrouwelijk energie. Dat zie je terug in vrijdagkinderen die sociaal zijn en schoonheid belangrijk vinden. Verder zijn kinderen die op vrijdag geboren zijn creatief en sociaal en ze houden ervan om mensen om zich heen te hebben.
 • Zaterdag – kinderen geboren op zaterdag zijn echte organisatoren en hebben alles altijd onder controle. Het zijn ook leiders en deze kinderen zijn nieuwsgierig en leergierig. Dit merk je dan ook al vroeg bij je kind. Zaterdagkinderen krijgen graag hun zin en zijn lekker eigenwijs.
 • Zondag – kinderen die op zondag geboren zijn staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Ze zijn creatief en vrolijk, maar kunnen ook een beetje brutaal en erg aanwezig zijn. Zondagskinderen zijn vaak omringd door vriendjes en vriendinnetjes, die trekken ze als vanzelf naar zich toe.

Dit zegt je sterrenbeeld over het type moeder dat je bent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme