Maaike (29): ‘Mijn vriend gaat nog steeds naar de kroeg in de laatste weken van de zwangerschap’

Persoonlijk Laura Saija 27 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Maaike is 35 weken zwanger van haar eerst kindje. Vriend Michiel hangt nog regelmatig in de kroeg en dat levert veel stress op. “Straks kan hij mij niet naar het ziekenhuis rijden, omdat hij te veel gedronken heeft.”

Voor Michiel was het best een shock dat ik zwanger was. Voor mij ook, maar bij hem kwam het nog harder binnen. We hadden net een jaar een relatie en woonden nog niet samen. Toch besloten we er honderd procent voor te gaan, want een kinderwens hadden we allebei.

Naar de kroeg

Er moest tijdens de zwangerschap veel gebeuren. We gingen samenwonen in een appartement en we kochten een nieuwe inboedel en natuurlijk de babyuitzet. Ook aan onze leefstijl moest veel aangepast worden.

Michiel en ik houden beide wel van een borrel in de kroeg en we gingen ook regelmatig nog naar een feestje. Voor mij stopte dat meteen toen ik zwanger was. Ik had de behoefte totaal niet meer en daarbij kwam dat ik ook geen alcohol meer kon drinken.

Thuisblijven

Voor mij was de lol er daarom wel redelijk af, maar Michiel ging er wel mee door. Zeker eens per week was hij wel aan de borrel in de stad. Als er verjaardagen waren zat hij zo drie avonden per week in de kroeg.

In het begin van de zwangerschap ging ik nog wel mee naar dit soort borrels en dan ging ik gewoon wat eerder naar huis. Nu ik aan het einde van mijn zwangerschap ben, vind ik het niet meer prettig om met zo’n buik rond te lopen in een kroeg.

Ziekenhuis

Eigenlijk wil ik dat Michiel ook thuisblijft, maar hij is daar nog niet aan toe. Ik ben nu 35 weken zwanger en hij zit nog regelmatig aan de borrel. Het lijkt wel dat hij juist vaker weg is, nu ik heb gevraagd of hij een keertje thuisblijft.

Het idee dat hij mij straks niet naar het ziekenhuis kan rijden omdat hij teveel gedronken heeft, levert mij enorm veel stress op. Michiel lijkt dit totaal niet te begrijpen. Verbieden om naar de kroeg te gaan, wordt een beetje lastig.

Overtuigen

Ik heb Michiel laatst wel vertelt dat het mij heel veel stress oplevert, dat hij in de kroeg zit terwijl ik hoog zwanger thuis zit. Michiel raakte een beetje geïrriteerd. ‘Straks als de baby er is, zit ik ook al de hele dag thuis’, zei hij steeds.

Ik heb nu geprobeerd om mijn ouders en schoonouders hem ook te laten overtuigen dat hij thuis moet blijven. Als dit ook niet werkt, laat ik het er maar bij zitten. Ik heb ook geen zin om mijn energie deze laatste weken aan ruzie te verspillen.

Geen zin in ruzie

Als hij te dronken is om mij naar het ziekenhuis te rijden dan pak ik wel een taxi. Uiteindelijk is het ook de geboorte van zijn kind en zal hij zelf wel spijt krijgen van zijn acties.

Wat te doen met man die lang uitgaat? ‘Dan wel op zaterdag om 10.00 uur met ZIJN kind naar de speeltuin’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme