Dit zegt je sterrenbeeld over het type moeder dat je bent

Kinderen Sophie Nortier 8 jul 2022
Leestijd: 5 minuten

Je kan erin geloven of niet, maar de dag en tijd wanneer je geboren bent en dus je sterrenbeeld, schijnt wat te zeggen over het type moeder dat je bent. Ben je de rust zelve, de moeder die altijd chaotisch is of de mama die elke dag nieuwe creatieve spelletjes verzint? De sterren vertellen je het…

Wie weet herken jij jezelf wel in het type mama dat geschreven staat in de sterren? Zoek je sterrenbeeld op en lees met een knipoog.

Sterrenbeeld moeders

Herken jij jezelf hierin?

Waterman 20 januari – 18 februari

Je bent als Waterman iemand die graag een beetje opstandig is en stimuleert dat dan ook bij je kids. Je wilt ze graag meegeven om een verschil te maken in de wereld, om hun dromen te volgen. Ook sta je voor een goede opleiding voor je kinderen. Zelf ben je een beetje gek op een positieve manier, slim en uitbundig. Een puntje om op te letten is dat je graag met iedereen bevriend bent, maar dat je geen vriendenband met je kind opbouwt: geef goed je grenzen aan.

Vissen 19 februari – 20 maart

Als Vissen-moeder ben je het minst praktisch van alle sterrenbeeld-mama’s: praktische dingen staan bij jou op de achtergrond en zo vergeet je nog wel eens wat. Wel ben je gevoelig, vriendelijk en leef je mee met je kinderen. Je helpt je kinderen dan ook graag met van alles en nog wat. Let op dat je kinderen zelf ook al best veel kunnen, geef ze die zelfstandigheid maar! Je voedt je kinderen graag op tot creatieve mensen die naar hun gevoel luisteren.

Ram 21 maart – 19 april

Als Ram zit je vol energie en ben je dan ook vaak buiten aan het bewegen met je kinderen. Je bent vaak op pad met je kids, op zoek naar nieuwe avonturen. Je stimuleert je kinderen dan ook regelmatig om lekker te gaan sporten of buitenspelen. Je bent liefdevol voor je kinderen, maar kan af en toe je geduld verliezen. Herinner jezelf er af en toe even aan om eerst tot tien te tellen.

Stier 20 april – 20 mei

Je bent zachtaardig, zorgzaam, heel geduldig en heel lief voor je kinderen. Als stier ben je ook het meest materialistisch van alle sterrenbeelden, dus speelgoed is er in overvloed voor je kids. Je voedt je kinderen zelfstandig op, zodat ze klaar zijn om de wijde wereld in te gaan. Als stier kan je af en toe ook een beetje koppig zijn en ben je praktisch in je opvoeding.

Tweelingen 21 mei – 20 juni

De Tweelingen-moeder is intelligent, communicatief sterk en nieuwsgierig en zal haar kinderen dan ook aanmoedigen om zoveel mogelijk te leren. Als Tweelingen-mama kan je twee kanten hebben: speels, leuk, soms zelf kinderlijk, interessant, nieuwsgierig, maar ook heb je wisselende stemmingen en ben je soms onstabiel of inconsequent in de opvoeding.

Kreeft 21 juni – 22 juli

Kreeften halen hun geluk om thuis te zijn met hun gezin, om lekker te koken en te zorgen. Als Kreeft-mama ben je erg beschermend naar je kinderen toe, houd er dus rekening mee dat het belangrijk is om je kinderen de ruimte te geven om te ontwikkelen en groeien. Je kan verlegen zijn, maar als iemand je kinderen pijn doet ben je de eerste die voor ze vecht. Bij wijze van spreken dan.

Leeuw 23 juli – 22 augustus

Leeuwen hebben veel aandacht nodig, misschien ben je zelfs een tikketje narcistisch? Je bent heel warm naar je kinderen toe, je bent graag creatief bezig met ze en draagt ze een warm hart toe. Af en toe wat drama in huis herken je vast wel, maar voor jou houdt dat het opvoeden van je kinderen juist leuk.

Maagd 23 augustus – 22 september

Als Maagd ben je een controlefreak en heb je je zaken goed op orde. In je opvoeding ben je netjes en schoon en dit draag je ook graag over aan je kinderen. Let op dat je er niet in doorschiet: kinderen zijn nou eenmaal niet zo netjes als volwassenen. Je bent intelligent en vindt het belangrijk om je kind te leren om zuinig te zijn met geld.

Weegschaal 23 september – 22 oktober

Als Weegschaal-moeder weeg je besluiten goed af, je bekijkt alle kanten en denkt goed en soms lang na voordat je een beslissing maakt. Verder ben je onzelfzuchtig, dankbaar en vriendelijk en vind je dit ook belangrijke eigenschappen om je kinderen aan te leren. Net als goede manieren trouwens. Je streeft ernaar dat je kids een hoge opleiding volgen, geef ze wel de ruimte om te ontwikkelen op hun eigen tempo.

Schorpioen 23 oktober – 21 november

Als het gaat om de opvoeding van je kinderen zet jij je daar vol passie meer dan 100% voor in: het is alles of niets voor de Schorpioen-moeder. Je bent loyaal naar anderen toe, al moeten die anderen dan wel eerst jouw vertrouwen winnen. Je geeft je kinderen graag mee dat ze altijd op hun instinct kunnen vertrouwen. Zelf let je goed op je kinderen, je verliest ze niet uit het oog. Soms breekt dit je op: geef je kids ook het vertrouwen in zichzelf door ze soms iets vrijer te laten.

Boogschutter 22 november – 21 december

Je bent als Boogschutter-moeder graag buiten met je kinderen: wandelen, de natuur in en ontdekken. Je bent lief voor je kinderen, maar je bent niet zo geduldig. In je opvoeding vind je het belangrijk dat je kinderen optimistisch zijn en willen ontdekken. Het liefst reis je dan ook de hele wereld over met je kids, om ze al het moois in andere landen te laten zien.

Steenbok 22 december – 19 januari

Als Steenbok-moeder ben je betrouwbaar en verantwoordelijk en niet vies van hard werken. Je leert je kinderen dan ook het liefst dat ze hun eigen boontjes moeten kunnen doppen. In je opvoeding houd je van grenzen en regels en vind je het belangrijk dat je kinderen zich daar ook aan houden. Af en toe mag je best iets zachter worden naar je kinderen toe.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme