Dit zijn de leukste traktaties voor kinderen die in de lente jarig zijn

Eten Demi de Boer 3 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Jouw kind wil natuurlijk een leuke traktatie uitdelen op school, maar wat moet je dit jaar nou weer verzinnen? Wij hebben een paar leuke traktaties op een rij gezet die helemaal passen bij de lente. En geen zorgen, al deze traktaties zijn super makkelijk om te maken. Op deze manier zijn zowel je kind als jij blij.

Is jouw kind in de lente jarig en wil je een originele traktatie maken voor op school? Dit zijn acht leuke en lekkere traktaties, smullen maar!

Leukste lente traktaties

Met deze traktaties kun je de lente zien én proeven!

1. Schapen cakejes

Deze traktatie is mega schattig en heel lekker! Het hoofd is gemaakt van een chocolade-ei en marsepein. Met cake, botercrème en marshmallows heb je het lichaam zo in elkaar gezet!

2. Een gezonde pauw

Naast dat deze traktatie super leuk is, is hij ook nog eens super simpel! Als eerst gebruik je een halve peer voor zijn lichaam, de pootjes en de snavel kun je uit oranje papier knippen. Daarna kun je aan de satéprikkers fruit of andere lekkere dingen prikken. En klaar ben je!

3. Snack tulpen

Deze gezonde tulpen, kunnen niet missen in deze lente lijst. gebruik voor de onderkant een stukje appel, peer of meloen. De bladeren kunnen gemaakt worden van kiwi of komkommer. Tot slot kun je het bloemetje maken van wortel, watermeloen, mango of aardbei.

4. Aardbei-chocolade lieveheersbeestjes

Deze schattige lieveheersbeestjes zijn super makkelijk om te maken. Smelt de chocolade, dip de aardbei erin en plak de mini-marshmallows op de chocolade.

5. Varkens van marshmallows

Deze traktatie is om te smullen! Met marshmallows en een eetbare-stift zijn deze leuke varkentjes binnen een handomdraai klaar om opgegeten te worden.

6. Popcorn schapen

Geen tijd om de avond van tevoren de traktatie te maken? Dan is dit het perfecte alternatief. Verdeel de popcorn over kleine zakjes en plak deze dicht met uitgeknipte schapenkoppen.

7. Konijnen cupcake

Deze cupcake is toch té leuk! Je kunt de cakejes zelf maken, maar deze kun je natuurlijk ook kopen. Versier ze met botercrème en maak de oren van chocolade, marsepein of fondant.

8. Voor de kleintjes 

Pak elke rijstwafel apart in en plak de vormen van het konijn op de verpakking. Je kunt ook kiezen voor een andere koek, bijvoorbeeld een stroopwafel. Ook kun je voor een ander dier gaan, zoals een schaap of een koe.

5x gezonde hapjes die jij tijdens het Netflixen wilt snacken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme