Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Ouderschap 19 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Pas op wat je zegt tegen je BMF (Best Mom Friend)

Als de tijd van groep één daar is, komen ook de moeder vriendschappen. Maar pas op voor je prille relatie met je BMF, je Best Mom Friend. Met eigen kroost ligt het heel gevoelig en voor je het weet is de liefde over en ben je nog veel verder van huis. Of niet?

Nog nooit maakte ik in zo’n korte tijd zo veel nieuwe vriendinnen. In elke fase van je leven komen er wat vriendschappen bij, maar naast je middelbare schooljaren kreeg ik nooit meer zo veel nieuwe vriendinnen als bij het moment dat ik mijn eerste met zijn nieuwe rugzakje en boterhammenblik naar de kleuterklas bracht.

BMF: Best Mom Friend

Hulde aan de BMF, moeder vriendin die precies meemaakt wat jij ook meemaakt en hulde aan de Eerste Hulp bij files, te laat komen, speeldates, judo/tennis/hockey ritjes die vanaf nu gedeeld worden. Maar het is ook oppassen geblazen.

Zijden draadje

De kinderen vinden elkaar leuk, de mannen vinden elkaar leuk, je hebt beide vrij op woensdag en houdt van tennissen en plots BAM daar gebeurt het. Je zegt iets verkeerds en de vriendschap is over. Want dat is het ook met die verse moeder vriendschappen. Ze zijn gebouwd op een zijden draadje dat zo maar kan springen.

Kwijt of rijk?

Als je je BMF graag wilt uitbouwen tot een BFF, die jouw lompe opmerkingen en verkeerde uitlatingen met de tijd accepteert dan kun je de volgende dingen in het begin beter niet zeggen of doen. Of als je niet weet hoe snel je de BMF weer kwijt kunt zijn (je maakt altijd een keer een verkeerde BMF inschatting) doe dan vooral wel een of meerdere van onderstaande (lezen met een knipoog):

1. Een speelafspraak plannen bij jou thuis en dan op de dag zelf afzeggen

Elke moeder is blij als haar kind ergens anders speelt, ergo meer tijd voor zichzelf en een kind minder in huis. Afzeggen? Dat doe je niet!

2. Opscheppen over je de capaciteiten van je eigen kroost, continu

‘Echt, nee, Kareltje kon op zijn derde al lezen en hij is onlangs geselecteerd om voor te spelen bij FC Stormvogels. En gister nog, je gelloft het niet, maar…’

3. Het kind van je BMF aanspreken op zijn gedrag via je kind

Wil Lara het speelgoed niet delen? En heeft ze de haren van je pop afgeknipt? Nee, dat is niet netjes he, wat een stouterd.’

4. Vraag aan je BMF of haar Bas niet eens met een pedagoog zou moeten praten

‘Het valt me gewoon op dat hij nogal achter loopt…’

5. Veroordeel haar ouderschapsstijl (met zo’n blik op je gezicht)

‘Goh, ik wist dat je nogal voorzichtig was, maar je bent een echte helikopter moeder hè. Ik ben meer het Reddingsdoei-type.’

6. Vraag haar wat ze van jouw opvoedingsstijl vindt

Ga diep in op borstvoeding, slapen in bed, tv-kijken, zindelijk worden. En raak van de kook van haar opmerkingen.

7. Roddel over haar met andere BMF’s

Als het een middag duurt voordat ze hoort dat je over haar praat is het lang.

8. Klaag steen en been over thuisblijfmoeders

Oh, je was even vergeten dat zij er eentje is.

9. Flirt met haar man

Als je de prijs voor snelste BMF exit ooit wilt halen.

11 ontspannende hobby’s die je gewoon thuis kunt uitoefenen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme