5x boeken die iedere moeder gelezen wil hebben

Lifestyle Valéry de Voijs 1 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

De zomervakantie komt eraan en dat betekent dat we eindelijk weer eens tijd hebben om er een goed boek bij te pakken. Nu kun je je onderdompelen in een bouquet reeks of spannende thriller maar als je jezelf écht een mooi cadeautje wil geven wil je deze pareltjes inslaan. Deze boeken zou iedere moeder namelijk willen lezen.

Boeken voor moeders

Fijn voor op het strand of met een rosé in de achtertuin. Van deze boeken ga jij geen spijt krijgen.

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen

Je hebt ‘m vast voorbij zien komen, en wij snappen de hype wel. Op Bol.com wordt het boek bekroond met een 4.4, en krijgt lovende reviews. De reden? Het is niet zomaar een opvoedboek met de zoveelste tips om je kind te laten slapen, eten of opvoeden, maar een verfrissend boek over de essentie van het ouderschap. Op een luchtige manier geschreven weliswaar.

I just want to pee alone

Voor als je even echt wilt lachen. Dit boek is weliswaar iets ouder, maar wordt bekroond met een 4.5 op Bol.com en is geschreven door humoristische bloggers. Het is een verzameling van essays en verhalen over het échte moederschap want zeg nu eerlijk: wanneer is de laatste keer dat jij geen kleuter bij je wc deur had staan?

Oei, ik groei

Een klassieker. Er is waarschijnlijk geen moeder die ‘m niet in de kast heeft staan. Auteurs Dr. Hetty van de Rijt en Dr. Frans Plooij duiken in de mentale ontwikkeling van baby’s en bundelen deze kennis in Oei, ik groei. Handig voor als je even wilt opzoeken of je baby in een sprongetje zit.

De vijf talen van de liefde van kinderen

De vijf talen van liefde is jarenlang een bestseller geweest. Auteurs Gary Chapman en Ross Campbell hebben daarnaast een versie over kinderen gemaakt, en geven daarbij inzicht in de liefdestalen van kinderen. Een praktisch boek voor iedere moeder die streeft naar een betere communicatie met haar kinderen.

De moed van imperfectie

Jazeker, ook deze mag niet ontbreken aan je lijstje. Niet alleen voor moeders, maar voor iedereen die eraan herinnerd mag worden dat er juist een krachtige boodschap ligt in kwetsbaarheid, en dat perfectie niet bestaat. Auteur Brené Brown heeft menig hartje gewonnen met haar TED talks, en laat door middel van persoonlijke verhalen zien hoe moed, kwetsbaarheid en compassie haar leven verbeterd heeft.

10x kleine me-time-momenten die iedere ouder dagelijks kan hebben

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme