Soundos El Ahmadi niet meer welkom in kinderfilm door zwangerschap

Celebs Demi de Boer 1 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Soundos El Ahmadi (40), actrice, presentatrice en stand-upcomedian, deelt schokkend nieuws op haar Instagram. Wat een vrolijke mededeling had moeten zijn, werd een vervelend bericht op Soundos’ Instagram.

Soundos werd gevraagd voor een nieuwe film, ze zou de rol van voetbaltrainer voor een jong meiden team gaan vertolken. Soundos was meteen enthousiast en zei ja. Maar toen zij later aan de productiemaatschappij vertelde dat ze zwanger is, hadden zij geen interesse meer in haar.

Soundos krijgt geen rol door zwangerschap

Soundos laat op Instagram weten dat haar hart is gebroken. “Ben er werkelijk kapot van. Had ik mijn bek moeten houden?” vraagt ze zich af. Productiemaatschappij The Media Brothers heeft haar namelijk afgewezen na haar mededeling.

Zij zouden hebben gezegd dat het “artistiek niet meer klopt”, Soundos vindt deze reden echter onzin. “Ze kwamen zelfs met onzin dat ik niet bekend ben bij meiden tussen de 8 en 12 jaar. Say what? Juist die meiden beginnen te gillen en te trillen als ze mij zien omdat ze zo een fan zijn van MESKINA.” MESKINA is een film waar Soundos eerder een rol in had. 

De aankondiging van een zwangerschap hoort feestelijk en vol vreugde te gebeuren. Dit is voor Soundos nu wel anders. “Jullie hebben mijn hart gebroken tijdens een fase in mijn leven die prachtig en positief zou moeten zijn.” 

Zwangerschapsdiscriminatie

Ook heeft Soundos een boodschap voor haar collega’s: “Ik wil ook actrices waarschuwen in deze industrie, dat als ze leven aan het maken zijn, ze dat vooral niet moeten vertellen. Want dan is HUN leven als actrice voorbij.”

Zwangerschapsdiscriminatie blijkt helaas nog steeds te bestaan, ook Soundos merkt dat op. “Als mannen vertellen dat ze vader worden, worden ze gefeliciteerd en als wij vertellen dat we moeder worden, worden we gestraft. En dan afvragen waarom vrouwen zoals ik huiverig zijn om zulk positief nieuws te delen of zelfs te verbergen.”

Voor de inspiratie: 9 x de leukste zwangerschapsaankondigingen in foto’s

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme