Dit is waarom het ouderschap écht topsport is

Gezondheid Valéry de Voijs 1 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Wij als moeders hebben het nu eenmaal druk. Naast dagelijkse stress van die uitslovende collega’s hebben we een gezinnetje draaiende te houden, willen we ons huis enigszins representatief achterlaten wanneer we de deur uitgaan, en hebben we een sociaal leven te onderhouden. Geen verrassing dus dat die sportschool er eventjes bij inschiet. Daarom komen wij met fijn nieuws. Op deze super gemakkelijke manier kun jij namelijk net zoveel calorieën verbranden als een uurtje op die loopband.

Voor iedereen die geen zin heeft in de sportschool: here you go. Een aantal leuke en gemakkelijke manieren om die dubbele burger van gisteravond te compenseren.

Calorieën verbranden

Nu zijn wij de laatste die zich obsessief bezighouden met calorieën. Op de redactie van Famme worden de calorieën namelijk niet geteld tijdens de lunch. Of tijdens het avondeten. Of tijdens het vele snacken tussendoor. Daarom zijn wij des te blij met deze lijst. Zonder enige moeite kunnen wij namelijk de nodige calorietjes eraf lachen. Jep, je leest het goed: lachen.

Lachen (78 calorieën per uur)

Door één minuutje te lachen verband je maar liefst 30 calorieën. Klinkt misschien niet mega veel, maar een gemiddelde aflevering van Friends duurt zo’n 30 minuten. Grote kans dat jij het leeuwendeel van die aflevering met een grote lach op je gezicht zit, dus wij zeggen: tel uit die winst.

Badderen (126 cal per uur)

Goed nieuws voor de bad-eigenaren: badderen is namelijk gezond. Voor degenen die het met een douche moeten doen, is dit alleen maar nóg meer reden om dat uitje naar de spa te boeken. Onderzoekers hebben namelijk vastgesteld dat je in een heet bad meer calorieën verband dan door fietsen. Daarbij is het liggen in warm water (denk aan 40 graden) goed voor je bloedspiegel.

Tuinieren (416 per uur)

Heb jij zelf geen tuin? Wip dan even langs je ouders, of vraag in je vriendengroep of je hun onkruid mag komen wieden. Door een half uurtje te tuinieren kun jij namelijk zo’n 200 calorieën verbranden. Dat is het ploeteren in die aarde wel waard dachten wij.

Wassen (78 calorieën per uur)

Zo gemakkelijk kan het zijn. Door het wasgoed in te laden, eruit te halen, op te hangen of op te vouwen verbrand jij al aardig wat calorieën. Zonder daar je best voor te doen. Je verbrand namelijk niet alleen zo’n 78 calorieën per uur, maar traint meteen je spieren als je squat, bukt en vouwt.

Stevig wandelen (360 calorieën per uur)

Na werk race jij waarschijnlijk naar de kinderopvang, of wanneer je nog even snel een boodschap wilt doen voor het avondeten sprint jij naar de supermarkt. Herkenbaar? Daar gaat je gezondheid ook heel blij mee zijn. Door stevig door te wandelen verbrand je maar liefst 360 calorieën per uur.

Met je kinderen spelen (231 cal per uur)

Je rent achter ze aan, je pakt ze op, je springt op die trampoline: dat het spelen met kinderen je fysiek fit houdt, hoeven we jou niet meer te vertellen. Een leuk feitje: je verband er maar liefst 231 cal. per uur mee. Als dat geen mooi getal is, weten wij het ook niet meer.

Film kijken (184 per uur)

And last but (definitely!) not least. Door het kijken van een enge film kun je zo’n 184 calorieën per uur verbranden. Wanneer je adrenaline aanmaakt verbrand je lichaam namelijk een heleboel calorieën zonder dat je het door hebt. Helaas niet voldoende om die bak popcorn mee te compenseren maar hey, na een week vol huishouden, werken, lachen, badderen en tuinieren mogen we onszelf best even verwennen.

In bad gaan als je zwanger bent: is dat eigenlijk wel veilig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme