10x kleine me-time-momenten die iedere ouder dagelijks kan hebben

Ouderschap Lisa van den Akker 10 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Er is één ding dat zeker is, zodra je ouder wordt verandert je leven drastisch. Van zeeën aan vrije tijd, naar nooit eens een momentje tijd voor jezelf. Tenminste zo kan het voelen. Toch is het voor iedere ouder mogelijk om dagelijks kleine me-time-momentjes te hebben. Het geheim zit hem vooral in het vinden en genieten van die kleine geluksmomenten.

Als ouder ben je altijd bezig met zorgen, voor je kinderen, het huishouden en misschien je werk. Het leven is druk, en het kan dan lastig lijken om in je drukke dagritme me-time te vinden. Maar als je leert van deze kleine dagelijkse momenten te genieten, zul je zien dat je toch dagelijks aan wat me-time toe komt.

Dagelijks mini-me-time-momenten

Deze tien dingen kun je iedere dag wel doen, of je nu thuis bent met de kinderen, of aan het werk bent. Of misschien zelfs allebei.

1. Gezichtsmassage

Geef jezelf iedere ochtend of avond bij het aanbrengen van je gezichtscrème een kleine gezichtsmassage van een paar minuten. Een heerlijk ontspannen momentje voor jezelf.

2. Een warm drankje

Of je nu kiest voor een kop koffie, thee of een andere warme drank: even tien minuten genieten van een lekker warm drankje, zonder verdere afleiding, zoals van je telefoon, voelt als een verademing op een drukke dag.

3. Een boodschap halen

Ga in je eentje een boodschap halen. Het klinkt misschien niet erg leuk, maar door een praktische bezigheid te combineren met tijd alleen, is het makkelijker toe te passen in je dagelijks leven. Bovendien zul je merken dat het echt heerlijk kan zijn om even in je eentje in de supermarkt te lopen.

4. Vroeg naar bed

Ga voortaan tien minuten eerder naar bed, en neem die tien minuten om iets voor jezelf te doen. Een boek lezen, muziek of een podcast luisteren bijvoorbeeld. Een meditatie-oefening kun je op zo’n moment ook goed doen.

5. Wandeling

Wandelen is heerlijk om je hoofd leeg te maken. Zodra je een vaste moment voor een wandeling toevoegt aan je dag zul je al snel merken dat je niet meer zonder kunt.

6. Sta eerder op

Als je tien minuten eerder op staat dan je normaal zou doen, kun je die tijd gebruiken voor een heerlijk me-time-momentje. Doe bijvoorbeeld een paar yoga-oefeningen of neem een extra lange douche.

7. Ruim op

Oké, opruimen en schoonmaken is voor veel mensen niet echt een hobby. Toch kun je opruimen zien als een me-time-momentje. Bovendien kan het heerlijk zijn om je hoofd even leeg te maken. Ruim bijvoorbeeld de bestekla op, of de lade van je bureau.

8. Uitgebreide lunch

Schuif jij achter je laptop, of rennend achter je kind aan een boterham naar binnen? Stop daarmee! Een rustige uitgebreide lunch eten is een heerlijk rustmoment op je dag. Het betekent niet dat je uren in de keuken hoeft te staan, maar er lekker voor gaan zitten zonder afleiding maakt al een groot verschil.

9. Steek een kaarsje aan

Kaarsjes zorgen voor warmte en een ontspannen gevoel. Grote kans dat jij ook heel vrolijk wordt van een kaarsje aan ‘s avonds. Een fijn mini-me-time-momentje.

10. Luister een liedje

Ook al is het er maar eentje, muziek luisteren kan je ontzettend veel positieve energie geven. Of je er nu bij door de kamer danst of gewoon even je ogen dicht doet en ontspant. Het is een perfect momentje voor jezelf.

Onderzoek wijst uit: moeders hebben 32 minuten me-time per dag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme