Brazilian wax: Zo bereid je je voor op je eerste waxbehandeling

Gezondheid Chiara Izelaar 18 apr 2019
Leestijd: 4 minuten

Een lamme hand, een bloedbad en een aantal vergeten haartjes. Nee, dat scheren wil niet echt werken. Hoewel het geen must is om je vagina te ontharen is een kale boel down there op vakantie geen overbodige luxe. Veel vrouwen voel zich toch een stukje zelfverzekerder als zij op het strand liggen zonder dat er een oerwoud uit hun bikinibroekje steekt. Oepsie.

Dus wil jij tijdens je volgende vakantie of zomer niet meer staan tobben met scheermesjes? Ben je jeukende stoppeltjes meer dan zat? Dan ben jij helemaal klaar voor jouw allereerste Brazilian wax. Tenminste, bijna dan! Na het lezen van deze onmisbare tips kun je een afspraak inplannen voor een waxbehandeling.

Save the date

First things first. Plan je Brazilian wax NIET rond de dag waarop je waarschijnlijk ongesteld wordt. Maak je gebruik van een anticonceptiemiddel waarbij je out of the blue kan vloeien (spiraaltje of staafje)? Vermeld dit als je de afspraak maakt om erachter te komen of je de boeking op de dag zelf kunt wijzigen. Just in case! 

LEES OOK: Sugaring: Leer alles over ontharen met suikerwax (+ recept!)

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je gaat naar de salon om je haartjes te laten waxen. Daarvoor heb je natuurlijk wel haartjes nodig (No ssh Sherlock!). Het is dan ook de bedoeling dat je ruim 3 weken voor de afspraak geen scheermesje aanraakt. Ja, het zal even jeuken. Maar het bos zal spoedig worden gekapt!

No scrubs!

“I don’t want no scrub.” Maar je huid wel! Voor een optimaal resultaat kun je je huid een paar dagen voor de Brazilian wax scrubben. Doe dit zachtjes, je huid is namelijk erg gevoelig! Omdat alle dode huidcellen losraken gaan je haartjes losser zitten. Daardoor kunnen de haartjes makkelijker worden verwijderd en zal de behandeling minder pijnlijk zijn. Ideaal!

Hygiene

Ha, je hebt nog een uurtje voor de afspraak! Misschien kun je nog eventjes de sportschool induiken… Think twice. Degene die straks tussen jouw benen zit om al jouw haartjes te verwijderen zal dit zeer zeker niet op prijs stellen. Neem vlak voor de afspraak een douche en/of neem speciale doekjes mee, zodat je de boel op kunt frissen voor je de salon binnenwandelt. Dit voorkomt ongemakkelijkheden!

Je vagina

Daarover gesproken… Het is logisch dat er een gevoel van schaamte op komt dagen wanneer je jezelf – wel heel letterlijk – blootgeeft aan een vreemde. Maar degene die jou behandelt heeft al 293840883 vagina’s voorbij zien komen. En weet dondersgoed dat geen enkele vagina er hetzelfde uitziet. Trust me: je hoeft je nergens voor te schamen!

LEES OOK: Dit zijn alle soorten schaamlippen die er bestaan

Zenuwen

Toegegeven; een Brazilian wax is geen pretje. Maar wie glad wil zijn moet pijn lijden! Het is niet gek dat je een tikkie nerveus bent, omdat je uit de kleren moet én omdat je weet dat je in de pijnstoel terecht komt. Als je je lichaam aanspant zal de ervaring alleen nog maar erger worden.

Probeer tot rust te komen voor je de behandelkamer inloopt. Ademhalingsoefeningen, een rustgevend melodietje of meditatie kunnen hierbij helpen. Maar je kunt de zenuwen ook verdoven door middel van een aspirine, ibuprofen (45 min van tevoren innemen!) of een middeltje dat de huid tijdelijk gevoelloos maakt.

In de behandelruimte

Degene die jou behandelt is een expert, daarom krijg je nu de kans om vragen te stellen. Misschien stelt dit je gerust. Vind je het fijn om een praatje te maken of wil je jouw eigen muziek luisteren? Geef dit aan! Het is logisch dat je je onderkleding uit moet doen, maar wat je misschien nog niet weet is dat je soms in vreemde houdingen moet zitten of liggen. Alleen op deze manier kan de waxer alle haartjes verwijderen!

Nazorg

Bij je eerste Brazilian wax is het normaal dat je huid rood wordt. Deze kleur hoort binnen 24 uur te verdwijnen, mits je de gouden regels goed opvolgt. Zo zijn wrijving en warmte funest voor je net behandelde huid. Vermijd daarom zonnebanken, sauna’s, hete douches en strakke kleding. Je kunt de boel goed schoonhouden door middel van antibacteriële producten. Hoewel je je huid de eerste 3 dagen na de behandeling met rust moet laten kun je de huid daarna gaan scrubben. Doe dit met grove korrels en scrub je huid 3 keer per week om de huid zo lang mogelijk glad te houden én ingegroeide haartjes te voorkomen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme