3 Redenen waarom je geen kleren moet kopen voor andermans kids

Kinderen Gina Koninkx 20 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Natuurlijk is het leuk om een hippe kinderkledingwinkel in te lopen en wat nieuws uit te zoeken voor je petekind. Toch is het misschien niet zo verstandig als je denkt want het gebeurt maar wát vaak dat het niet in de smaak valt. Alleen al vanwege het geld kun je dit dus beter niet doen. Maar er zijn nog meer redenen te bedenken.

Omdat je beste vriendin geen gegeven paard in de bek wil kijken trekt ze bij tijd en wijlen toch dat (in haar ogen) afschuwelijke gouden jurkje aan bij haar dochter. Puur om jou te laten zien dat ze er dankbaar gebruik van maakt. Dat is gewoon schijn, want eigenlijk vindt ze het afschuwelijk.

Disclaimer: natuurlijk weten we dat je het leuk vindt om andermans kinderen met mooie kleren te verwennen. Neem dit artikel dan ook met een korreltje zout.

1. Smaak

Smaak valt te betwisten en dat is in dit specifieke geval wel echt een feit. Ook al denk je de smaak van je dochter of beste vriendin te kennen, de kans is aanwezig dat de ander het niet mooi vindt. Dat leidt alleen maar tot ongemakkelijke situaties. Als in: ze doet voor jou alsof ze er blij mee is maar het liefst wil ze die kleding gewoon verbranden.

2. Geld

Het is zonde van het geld. Als je een setje kleding cadeau krijgt van je schoonmoeder en je weet dat het veel geld heeft gekost is het al helemaal zonde. Als je heel graag mooie kleding wil geven kun je beter een cadeaubon van de winkel kopen zodat je in ieder geval zeker weet dat ze én iets uitzoeken wat ze zelf mooi vinden én dat de maat goed is.

3. Bezwaard

Het kan zorgen voor de ongemakkelijke situaties. De ander voelt zich namelijk toch vaak bezwaard om de kleertjes wel te laten dragen. Dit om jou een beter gevoel te geven en om niet ondankbaar over te komen. Voorkom deze situatie gewoon door een ander cadeautje of cadeaubon te geven.

Als je dan tóch op zoek bent naar een ander cadeau kun je beter even hier naar kijken. Montessori speelgoed is namelijk echt een hit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme