Montessori-geïnspireerde cadeautips voor kinderen van 1 tot 3 jaar

Kinderen Rachelle Abbas 22 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Met zoveel speelgoed in omloop, is het moeilijk om goed speelgoed aan te schaffen voor je kind wat niet alleen leuk is, maar ook nog eens iets bijbrengt.

Als je de Montessori-benadering wilt toepassen op je december aankopen (hallo Sinterklaas en kerst), ben je hier aan het goede adres. Montessori-vriendelijk speelgoed kan ook heel mooi eruitzien, maar doet ook een beroep op de ontwikkelingsbehoeften van kinderen. Zet een van deze opties maar vast op het lijstje:

Montessori-speelgoed 1 tot 3 jaar

De meeste peuters willen maar al te graag onafhankelijkheid. Veel van de volgende speelgoed geeft je kind gereedschap om deel te nemen aan het dagelijkse gezinsleven.

1. Gieter

Een (kinder)gieter die je kind goed zelf vast kan houden is een makkelijke manier waarop je kind kan helpen in de tuin.

2. Kinderhuishoudset

Kinderen houden ervan om te helpen bij welk huishoudelijk klusje ook. Een kinderhuishoudset geschikt voor hun afmetingen zorgt ervoor dat ze papa en mama goed kunnen helpen.

3. Leertoren

Vind je kind het leuk om je te helpen in de keuken? Een leertoren zorgt er voor dat je kind je veilig kan helpen in de keuken. Ook handig: je kind kan er zelfstandig in en uit klimmen.

4. Pizzarette

Eigenlijk is dit een cadeau waar het hele gezin iets aan heeft. Een pizzarette is ideaal om zelf samen pizza’s te bakken. Daarnaast is de peutertijd ook de ideale tijd om de eerste keuken-skills aan te leren, wat is er leuker dan samen pizza’s maken?

5. Houten blokken

We schreven er al eerder over: eenvoudige blokken zijn namelijk het beste speelgoed voor de ontwikkeling van je kind. Simpele blokken supporten de creativiteit en concentratie van je kleine.

6. Muzikale instrumenten

Ritme en muziek ontdekken is een goede activiteit nu het buiten steeds kouder wordt. Deze vrolijke set bestaat uit 3 muziekinstrumenten: een tamboerijn, een maracas en castagnetten. Orkest in wording!

7. Grimm’s regenboog

Dit stapelspeelgoed ziet er niet alleen mooi uit in de kast, maar biedt je kind ook genoeg uitdaging en introduceert het concept van volgorde en groottes.

8. Aankleedspel

Een peuter wordt meer en meer bekend met verschillende temperaturen buiten en hebben steeds meer interesse voor de buitenwereld. Met dit aankleedspel kan je kind verschillende achtergronden combineren met talloze kledingstukken, kapsels en accessoires. Deze magneetpuzzel stimuleert de creativiteit van je kind.

Heb je vaak (samen met je gezin) wat opstartproblemen in de ochtend? Zo kan de Montessori-methode je er bij helpen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen