Callista (32) en haar gezin wonnen een enorm geldbedrag: ‘Zit je opeens op de bank met Winston Gerschtanowitz’

Persoonlijk Laurien Bleeker 31 mrt 2023
Leestijd: 6 minuten

Het zal je maar gebeuren: je komt thuis van boodschappen doen en ziet camerabusjes in de straat staan. Vervolgens zie je mensen door de buurt lopen en rondkijken. Even later zit je op de bank met Winston Gerschtanowitz die je namens de Postcodeloterij een enorm geldbedrag overhandigt. Het overkwam Callista (32) en Coen (40) uit Hoorn waar ze samen met hun drie kinderen Josefien (6), Pepijn (2) en Rembrandt (1) wonen. Onze grote zus J/M Ouders, sprak met Callista en Coen over deze levensveranderende gebeurtenis.

Tijdens ons interview gaat de bel. Een pakketje wordt bezorgd. Lachend vertelt Callista dat het een drinkfles is: “Die had ik toch al nodig, dus die kon ik alvast kopen.” Het gezin woont met z’n vijven op 70 vierkante meter. Een bewuste keuze, want Callista is huismoeder, zij zorgt voor de kinderen. Coen werkt, maar het potje wordt door de inflatie wel steeds wat kleiner, zo vertelt hij. Het winnen van dit enorme geldbedrag maakt het leven toch een stukje makkelijker.

Je wordt overvallen door de Postcodeloterij die opeens voor de deur staat

Afgelopen zondag 26 maart wonnen Callista en Coen een bedrag van 325.000 euro in de Postcodeloterij. Winston Gerschtanowitz kwam het ze persoonlijk mededelen, live in het programma Miljoenenjacht. “Je wordt overvallen”, vertelt Callista. “Er komt zoveel op je af, zo bleef ik maar berichten krijgen en dat vloog me echt wel een beetje aan. Het is heel heftig en ik was de dag erna ook echt een beetje afwezig en lamgeslagen. Nu pas ben ik weer een beetje mezelf aan het worden.” Ook Coen vertelt over het moment: “Een uur nadat Winston en de cameraploeg weg waren was het weer rustig in huis, behalve bij ons. De adrenaline giert door je lijf. Ik lag in bed naar het plafond te staren, maar er gebeurde niks. Toen zijn we maar weer naar beneden gegaan en een serie gaan kijken.”

“Toen we de camerawagens zagen heb ik contact gehad met een buurvrouw”, vertelt Callista. “Coen had op dat moment ook al mensen rond ons huizenblok zien lopen. Via diezelfde buurvrouw hoorden we dat het ging om Nederlandse televisie en dat het iets heel leuks zou zijn. Het enige wat op dat moment live op televisie uitgezonden werd wat heel leuk was, was het programma Miljoenenjacht van de Postcodeloterij. We zijn gaan kijken, want we hadden een voorgevoel dat er iets in de buurt ging gebeuren. Dat het bij ons zou zijn, hadden we niet gedacht. Callista: “Toch had ik even mijn haar los gegooid, de kaarsjes aan gezet en de gordijnen opzij geschoven zodat we alles buiten in de gaten konden houden. Ik grapte nog tegen Coen of ik niet beter een spijkerbroek aan kon doen, aangezien ik in een korte broek zat.” Coen reageerde daarop: “Nee hoor, dat hoeft niet. De kans dat ze bij ons aanbellen is verwaarloosbaar, dus maak je daar maar niet druk om.”

Opeens zat Winston Gerschtanowitz op de bank

Op dat moment zagen Callista en Coen op televisie Winston langs hun huis lopen en op hetzelfde moment ging bij hen de bel. Die kleine vertraging kwam door de live uitzending. Callista: “Ik werd gek. Opeens stond de huiskamer vol, dat is onwerkelijk.” Het stel vertelt dat ze compleet overdonderd werden, maar niet alleen door het geldbedrag. Ook door Winston. “Wat is dat een lekker ding, echt een knappe en heel leuke man”, vertelt Callista en Coen beaamt dit lachend. “En dan zit je op de bank met Winston. Hij deed nog heel aardig een dekentje over mijn blote benen heen. Ik kan het nog steeds niet geloven”, vertelt Callista nog steeds ietwat overdonderd.

Hun drie kinderen liggen op dat moment te slapen, ondanks alle tumult en de felle lichten die op het huis gericht zijn. “Dat was maar goed ook, want we waren echt niet rustig op dat moment. Alles was wel heel netjes geregeld. Zo stond er beveiliging voor de kinderen voor ons huis, omdat wij een fotomoment hadden met de buren buiten. Enkele buren uit de straat hebben namelijk ook een leuk geldbedrag gewonnen. Een van de huizen was donker. Die buren heb ik later zelf mogen verrassen met een berichtje dat ze 36.000 euro gewonnen hadden. Het zijn jonge gasten, ze waren natuurlijk superblij”, vertelt Callista enthousiast.

Wat gaan jullie met het geld doen?

Coen: “Ik bevat eigenlijk nog helemaal niet hoeveel geld het is. Veel mensen geven ongevraagd advies over wat we wel en niet met het geld moeten doen.” Callista noemt een aantal dingen: “Ik heb een heel mooie design deurmat gezien. Dat soort gekke dingen zouden we anders nooit kopen en nu kan dat opeens wel. We gaan zo samen een lijstje maken van dingen die we graag zouden willen kopen of doen. We gaan in ieder geval eerst een dag naar de Efteling met de kinderen. En we maken het voor hen zo goed mogelijk voor later.”

Bijzondere momenten

De oma van Callista was altijd een groot fan van het programma Miljoenenjacht. “Vooral van Linda de Mol”, vertelt Callista. “We kwamen erachter dat we deze prijs hebben gewonnen op de sterfdatum van mijn oma. Dat is toch bizar. Ik vind het heel bijzonder. Oma heeft ons toch een beetje geholpen vanaf waar ze ook is.”

Het gezin heeft het namelijk niet enorm breed. “Callista is huismoeder en zij zorgt voor onze drie kinderen. Dat is een bewuste keuze, omdat dit de manier is waarop wij onze kinderen willen opvoeden. Met de inflatie werd het wel krap: of we moesten onze leefstandaard nog meer gaan aanpassen of Callista zou moeten gaan werken. Dat is nu gelukkig niet nodig”, vertelt Coen. “Wat vind ik het leuk dat jij dit zegt”, reageert Callista hoorbaar ontroerd. “Deze prijs van de Postcodeloterij maakt ons leven zeker een stuk makkelijker. We maken nu al andere keuzes, want dat is hoe de tijd nu is. Helemaal met drie kinderen, moet je keuzes maken. Zo gingen we bijvoorbeeld niet spontaan uit eten. Daar moesten we goed over nadenken. Nu ga ik zaterdag toch iets relaxter naar de kapper én daarna uit eten. Misschien bestellen we wel een flesje champagne”, lacht Callista.

Wel of niet ten huwelijk vragen

Callista: “Ik heb wel tegen Coen gezegd dat hij me niet opeens ten huwelijk moet vragen volgend jaar. Dan zijn we namelijk tien jaar samen. Sowieso mag hij dat niet doen met Valentijnsdag of de kerstdagen, daar hou ik echt niet van. Dus het is nu niet zo dat hij, omdat we opeens geld ervoor hebben, me nu wel ten huwelijk moet vragen.” Een beetje onzeker roept Coen dat hij niets snapt van dit soort hints. “Moet ik haar dan nu wel of niet ten huwelijk vragen volgend jaar?!”

Leonor (38): ‘Mijn man weet niet dat ik een grote geldprijs gewonnen heb’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme