Carolien (42): ‘Ik verliet mijn man en twee kinderen voor mijn jeugdliefde en ik heb er spijt van’

Persoonlijk Vera Guldemeester 27 okt 2023
Leestijd: 4 minuten

Als Carolien op Facebook een vriendschapsverzoek van haar jeugdliefde Arthur krijgt, weet ze niet hoe snel ze die uitnodiging moet accepteren. Voor ze het weet wordt ze voor de tweede keer in haar leven tot over haar oren verliefd op hem. “Een leven met Arthur leek perfect, totdat ik zag wat ik allemaal had achtergelaten”, vertelt ze aan Famme.

“Ik was jaren samen met Joeri, de vader van mijn twee jonge kinderen. Joeri was een echte goedzak, hij was attent en stond voor iedereen klaar. We hadden een goed leven, maar toch ontbrak er iets. Vanaf het moment dat wij samen waren, was het leven saai en voorspelbaar. In het begin van onze relatie vond ik dat best prettig, maar in de loop van de jaren snakte ik naar meer actie, spanning en romantiek.

Vriendschapsverzoek

Na een lange werkdag opende ik de app van Facebook en ik wist niet wat ik zag. Mijn jeugdliefde Arthur had mij een vriendschapsverzoek gestuurd. Ik kreeg direct een glimlach op mijn gezicht en wist niet hoe snel ik zijn verzoek moest accepteren. In onze tienerjaren hadden we vier jaar lang verkering gehad. Tijdens onze studies woonden we ieder in een andere stad en zijn we helaas uit elkaar gegroeid. Ik heb daarna nog vaak aan hem gedacht.

Chatten

Nog dezelfde avond raakten Arthur en ik aan de praat via de chat. Hij gaf mij al snel zijn telefoonnummer, zodat we via WhatsApp verder konden praten. We haalden herinneringen op en spraken over onze levens. Mijn jeugdliefde Arthur stelde voor om samen koffie te gaan drinken. Ik vertelde Joeri dat ik een oud-klasgenoot van de middelbare school was tegengekomen en dat we gingen bijpraten. Hij was blij voor mij en hij stelde voor om op de kinderen te passen.

Dezelfde vonk

Bij aankomst zag ik Arthur al achterin het koffiezaakje zitten. Toen ik hem aankeek, kreeg ik het direct warm. Dit gevoel had ik lang niet gehad en ik was direct van slag. Arthur vertelde tijdens het gesprek dat hij mij nooit was vergeten en dat hij bij het weerzien direct weer vlinders voelde. Ik wist niet wat ik meemaakte en hij ook niet.

Stiekem aanrommelen

Na onze afspraak was ik erg van slag. Ik probeerde de gevoelens voor Arthur te negeren, maar het lukte niet. Ik vond hem ontzettend leuk en hij mij. Het duurde dan ook niet lang voordat we weer afspraken. Na drie maanden stiekem aanrommelen, wist ik zeker dat ik bij Arthur wilde zijn en ik besloot mijn man en kinderen te verlaten. Toen ik Joeri vertelde dat ik wilde scheiden, vroeg hij direct hoe ik hem dat aan kon doen. Onze kinderen barstten in tranen uit. Niet alleen omdat ik wilde scheiden van hun vader, maar ook omdat ik had besloten om zonder hen bij Arthur te gaan wonen.

Roze bril

Ook al was ik verdrietig om mijn scheiding, ik vond mijn ‘nieuwe leven’ erg fijn. Arthur kon mij precies de spanning in mijn leven geven die ik nodig had. We maakten reizen, hadden heerlijke seks, gingen naar feesten en festivals en sliepen ieder weekend uit. Ik had een fantastische tijd met hem, maar toch miste ik diepgang bij Arthur. Ook viel het mij op dat hij tijdens discussies erg snel boos werd en altijd zijn zin wilde hebben. Toch besloot ik onze relatie een echte kans te geven, ik had immers niet voor niets mijn gezin voor hem verlaten. Het drong pas echt tot mij door wat ik allemaal kapot had gemaakt en wat ik miste, toen ik Joeri in een restaurant tijdens een date tegenkwam. Dat beeld van hem met een andere vrouw vergeet ik nooit meer.

Veel spijt

Inmiddels is Joeri al een tijdje samen met zijn nieuwe vriendin. Ze hebben zelfs plannen om te gaan samenwonen. Tussen mij en Arthur is het over. Na een relatie van een jaar, kwam ik erachter dat hij ook met een andere vrouw contact had. Mijn kinderen zie ik af en toe, maar ze willen niet zoveel meer van mij weten. Ik heb ontzettend veel spijt dat ik niet alleen Joeri, maar ook de kinderen in de steek heb gelaten voor mijn jeugdliefde. Het is het absoluut niet waard geweest.”

In 36 vragen verliefd worden op elkaar – voor het eerst of opnieuw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme