Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Ouderschap 20 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

HEH?! Deze celebrity veranderde de naam van zijn baby, zonder zijn vrouw in te lichten

Het zal je maar gebeuren. Je hebt nog maar net aan het bijkomen van een helse bevalling als je erachter komt dat je partner het toch niet helemaal eens is met de gekozen babynaam. Het is Christina Ricci overkomen. Haar partner veranderde (zonder overleg!) de naam van hun baby.

Je kunt het je haast niet voorstellen, maar wie het internet de afgelopen week in de gaten heeft gehouden zal het toch echt voorbij hebben zien komen. In de aflevering van Ellen Degeneres vertelt Christina Ricci hoe haar dochtertje aan haar naam komt.

Christina Ricci

Christina wie? Je zult Ricci kennen van Casper the Friendly Ghost, of van de bekende serie The Adams Family waarin ze Wednesday Addams speelde. In de jaren ’90 was Ricci het stille bleke meisje met de twee vlechtjes, anno 2022 is ze een trotse moeder van haar pasgeboren dochtertje. Ricci’s partner is de getalenteerde designer Mark Hampton.

Ricci’s partner veranderde de naam

Ricci en haar partner bedachten tijdens de zwangerschap een prachtige babynaam. Hun dochter zou de prachtige naam Cleo krijgen. Althans, dat dacht de hoogzwangere Ricci. Toen haar dochter eindelijk geboren was kwam ze erachter dat haar partner tóch een andere naam in gedachten had. In een interview met Ellen Degeneres liet Ricci deze week weten hoe het misverstand tot stand heeft kunnen komen.

Ricci werd namelijk voorbereid op haar keizersnede. Door de medicatie en alle stress was ze er niet helemaal bij. Op dat moment vroeg haar partner: ‘Cleo is toch een bijnaam? Haar echte naam is toch Cleopatra?’ Ricci, die met haar hoofd natuurlijk nog bij de bevalling was, wuifde die vraag weg. ‘Dat zien we later wel’ had ze nog geantwoord.

Cleopatra

Hampton was zo enthousiast dat hij niet kon wachten om het goede nieuws te delen. Hij plaatste een foto op Instagram met de caption ‘So in love with you Cleopatra Ricci Hampton‘. Media pikten het nieuws meteen op, en tegen de tijd dat Ricci wakker werd wist de hele wereld van de geboorte van Cleopatra. Ricci ging er gelukkig goed mee om en kan er de humor wel van inzien.

Gelukkig verschilt Cleopatra niet veel van de naam die Ricci in gedachten had. Voor de nieuwsgierige lezers: Cleopatra is afkomstig uit het oude Griekenland waar het ‘Glory Of The Father‘ betekent. Daarbij kennen we de naam natuurlijk van Cleopatra VII Philopator, de laatste Egyptische farao. Voor wie geïnspireerd is geraakt door deze babynaam, zal dit lijstje met Griekse babynamen ook kunnen waarderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ellen Degeneres

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme