Ben jij in het voorjaar uitgerekend? 10x babynamen geïnspireerd op de lente

Kinderen Valéry de Voijs 20 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben jij in verwachting van een meisje? Gefeliciteerd! Naast het uitzoeken van de juiste kinderwagen en de nieuwste meubeltjes voor de babykamer zul jij je ook moeten ontfermen over het kiezen van een babynaam. En dat kan nog wel eens een dingetje worden.

Als jij binnenkort bent uitgerekend zul jij deze babynamen beslist kunnen waarderen.

Babynamen geïnspireerd op de lente

Deze babynamen zijn geïnspireerd op het voorjaar.

Fleur

Deze mooie babynaam mag niet ontbreken als we aan de lente denken. Fleur is namelijk Frans voor bloem. Een mooie lieve babynaam voor als jouw baby in de lente wordt geboren.

Madelief

Nog zo’n klassieke naam vernoemd naar een bloem. Madeliefjes, die kleine witte bloemetjes, komen namelijk tot bloei in de lente. Toch liever op zoek naar een internationale naam? Ga dan voor Daisy! Dat is namelijk de Engelse vertaling voor Madelief.

Mae

Vooral leuk als jij in mei bent uitgerekend. Je ziet Mae vaak gecombineerd met een andere naam, zoals Luna-Mae, Anna-Mae of Rosie-Mae.

Iris

Bij deze mooie naam denk je waarschijnlijk meteen aan de schattige paarse bloemetjes. Maar wist je dat de naam een kleurrijke betekenis heeft? De naam stamt namelijk van de Griekse taal, waar het regenboog betekent.

Lux

Een leuke vlotte babynaam voor zowel jongens als meisjes. Lux betekent licht in het Latijn, en doet ons denken aan de eerste zonnestralen.

Florian

Deze Engelse naam betekent ‘bloeiende’. Als jij daarbij niet aan het voorjaar moet denken, weten wij het ook niet meer. Voor meisjes is Floor of Flo ook een leuke variant! Voor meer varianten op Florian vind je overigens hier.

Sol

‘Vamos a la Costa del Sol!’ Oftewel: de Spaanse zon wacht. Waarschijnlijk kan ons voorjaarszonnetje niet tippen aan de Mediterraanse warmte, maar het levert wel weer een leuke babynaam op.

Pascal

Deze Franse babynaam betekent Pasen, hét feest van het voorjaar. Zowel voor jongens als meisjes een prachtige babynaam.

Freya

Deze unieke babynaam heeft alles met het voorjaar te maken. Freya is namelijk de naam van de vruchtbaarheidsgodin die volgens de Griekse legende de aarde verlaat tijdens de koude maanden, en terug keert in de lente.

Mees

Naast bloeiende bloemen, een strakblauwe hemel en een lekker zonnetje wordt de lente gekenmerkt door …… jawel: het gezang van vogeltjes.

Toch nog niet helemaal zeker van de naam? Dan kan dit lijstje met internationale namen wellicht inspiratie bieden!

Ayla, Larissa en Aisha: déze unieke babynamen zijn vernoemd naar de maan

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mini Me

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme