Chaos bij de familie Kraan in een Huis Vol Emigreert en moeder Linda is het zat: ‘Zoek het uit’

Nieuws Laurien Bleeker 20 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Aflevering drie van Een Huis Vol Emigreert was afgelopen vrijdag weer te zien op NPO1 en fans keken hun ogen uit. Vooral de chaos bij de familie Kraan viel op. De stress van de ouders zorgde voor vervelend gedrag bij de kinderen en dat vooral moeder Linda moeite had met al die chaos, was duidelijk zichtbaar.

Kijkers noemen de kinderen van de familie Kraan ‘vervelend’, ‘een stelletje ongeregeld’, ‘de een na de ander huilt’ en ‘losgeslagen kinderen’. Harde woorden, vooral omdat het vervelende gedrag van de jonge kinderen best te verklaren is. Zo nemen ouders Ivan en Linda een van de jongste kinderen mee naar een belangrijke afspraak, zonder ook maar een stift of stuk speelgoed. Het meisje verveelt zich en gaat daardoor ‘vervelend gedrag’ vertonen. Ook de kijkers valt dit op.

Chaos bij de familie Kraan

We zien ook dat moeder Kraan moeite heeft met de chaos die heerst in haar huishouden. Zo staat ze meerdere keren op het punt om in huilen uit te barsten en is ze niet heel aardig naar haar man Ivan. Dit snappen de kijkers wel. Fans van Een Huis Vol Emigreert zijn namelijk niet zo te spreken over Ivan Kraan en zijn houding ten opzichte van zijn vrouw en kinderen. Zo brengt hij een paar kinderen naar zijn vrouw, omdat er een gevallen is en hij de rest zat is, omdat hij rustig wil kunnen klussen. Hij vertelt haar hoeveel werk het is.

Daarop krijgt hij een uitbrander van moeder Linda, omdat hij niet naar haar voorstel heeft geluisterd om het werk te laten doen door professionals. “Zoek het uit”, roept ze hem boos toe.

Nog geen horeca-papieren

Verder hopen de kijkers dat het uiteindelijk goed komt met de familie Kraan en de camping die ze gaan runnen in Luxemburg. Vader Ivan heeft zijn horeca-papieren nog niet en is überhaupt geen ster in de keuken, zoals we in de vorige afleveringen gezien en gehoord hebben. Een ei bakken bleek nog niet zo gemakkelijk, bijvoorbeeld. Toch is het plan dat hij op de camping de keuken van het restaurant gaat runnen.

De familie Jelies op zoek naar een huis in Spanje

Vader Johan en moeder Janneke emigreren met het complete gezin naar Spanje. Het huis wat ze op het oog hadden is helaas verkocht en dat is even slikken, vooral voor moeder Janneke. Zij zag het gezin al helemaal gelukkig worden daar. Dat betekent dat het stel weer zonder kinderen naar Spanje moet vliegen, op zoek naar een ander onderkomen. Pittig, want moeder Jelies had haar kinderen al gezegd dat ze niet meer zonder hen weg zou gaan. De plicht roept, dus ze moet wel, en gelukkig vinden ze een nieuw droomhuis in hun geliefde Spaanse gemeente Pinosa.

Vader Johan is enorm blij met de vallei die om het huis ligt. Zo herhaalt hij eindeloos dat ze een vallei gekocht hebben. Natuurlijk vinden de kijkers daar ook wat van.

Een Huis Vol Emigreert is een special van KRO-NCRV’s Een Huis Vol en elke vrijdagavond te zien op NPO1.

Janneke Jelies uit Een Huis Vol Emigreert: ‘Jennie gaat misschien terug naar Nederland’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme