Dit wil je zien: jongetje doet perfect danspasjes van Patrick Swayze in Dirty Dancing na

Kinderen Lise Steegmans 18 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

Jongens en danspasjes, het is niet altijd de beste combinatie. Maar als er één jongen is die bewijst dat jongens wel degelijk kunnen dansen, dan is het kleine Charlie. Na het zien van dit filmpje kun je Charlie gerust de reïncarnatie van Patrick Swayze, dé zwoele hoofdrolspeler uit Dirty Dancing, noemen.

Charlie kent Swayze’s danspasjes uit het meest romantische moment van Dirty Dancing, op het nummer Time of my Life, helemaal uit zijn hoofd.

Filmfanaten opgelet: dit is dé film die iedere ouder écht wil zien

Charlie doet Dirty Dancing

En de danspasjes kennen is een ding, danspasjes uitvoeren met soepele heupbewegingen is een heel ander ding. En kleine Charlie, die doet het gewoon. Hij imiteert in een vloeiende lijn precies de bewegingen van Johnny Castle, zoals Patrick Swayze in Dirty Dancing heet. Kijk, lach en draai mee met die heupen:

Patrick Swayze

Overigens leuk detail: wist je dat Patrick Swayze en zijn tegenspeelster Jennifer Grey (Baby Houseman in de film) aan het begin van de opnames helemaal geen goede klik hadden? Pas toen er gedanst moest worden, trok Swayze alles uit de kast om het ijs te breken. De charmante acteur nam Grey apart, keek haar aan met die prachtige blik van hem en verklaarde: ‘Ik zal je nooit laten vallen, ik zal je nooit iets laten overkomen. Misschien ga ik roekeloos om met mijn eigen lichaam, maar jou zal ik met mijn leven beschermen.’ Dat vertelde hij in de documentaire I Am Patrick Swayze, die je overigens nu kunt zien op Videoland.

De acteur overleed in 2009 aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Hilarisch! Zó zou een musical over het ouderschap eruit zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme