Het beste drankje voor na het sporten? Da’s dus gewoon chocolademelk!

Gezondheid Sharon van der Werf 8 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Ben jij met deze Olympische Spelen-gekte ook zo gemotiveerd om (weer) te gaan sporten, of is de motivatie ver te zoeken? Voor dat laatste probleem hebben we de oplossing gevonden: een van de beste drankjes om na het sporten te drinken is chocolademelk. Tell me more, tell me more.

De kans is groot dat je tijdens het kijken naar de Olympische Spelen een nieuwe sport gevonden hebt om zelf te gaan beoefenen. Of dat je door deze gemotiveerde, fitte mensen zélf weer helemaal in de flow komt om wat vaker van de bank af te komen en naar de sportschool te gaan. Al is het maar een korte wandeling – in beweging komen is altijd beter dan niets doen.

Drink chocolademelk na het sporten

Als je vaker sport, dan is het verstandig om ook eens naar je voedingspatroon te kijken. Wanneer je jouw lichaam uitput, is het namelijk belangrijk om goed te eten en drinken zodat jouw spieren optimaal van de inspanning kunnen herstellen. Zo maak je de kans op spierpijn bijvoorbeeld een stukje minder.

En this is where the good news starts: chocolademelk is een van de beste drankjes om te drinken na het sporten. Dat komt onder andere door de perfecte verhouding aan koolhydraten (om je spieren nieuwe energie te geven) en eiwitten (voor het herstellen en opbouwen van spieren).

Drink geen liters

Belangrijke side note: we raden natuurlijk niet aan om na een workout het hele pak chocolademelk leeg te drinken. Chocolademelk bevat natuurlijk goede koolhydraten en eiwitten, maar vergeet niet dat het drankje ook flink wat calorieën en vooral suikers bevat. Helemaal als je wat kilo’s kwijt wilt en dus minder calorieën wilt binnenkrijgen dan verbranden.

Geniet dus lekker van dat glas chocolademelk, maar wel met mate. Één ding is in elk geval zeker: tijdens jouw volgende workout heb jij iets lekkers om naar uit te kijken.

No more excuses – 5 workout hacks die jou gaan helpen met beter slapen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

AD

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme