Eigen cocktails maken? Zet dan deze kruiden en bloemen in je kruidentuin

Gezondheid Sharon van der Werf 22 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Ben je gek op het maken van je eigen cocktails en probeer je het liefst ieder weekend een nieuw recept uit? Dan kan het goed uitkomen om kruiden en bloemen in jouw eigen keuken te hebben staan waar je jouw cocktails mee op smaak kunt maken. Welke je het beste in huis kunt halen, vertellen we je in dit artikel.

Ook als je liever non-alcoholische cocktails maakt, zijn de onderstaande kruiden en bloemen een aanrader om in de keuken te hebben staan. Je hebt namelijk echt geen alcohol nodig voor een lekker drankje.

Cocktails maken met kruiden en bloemen

1. Lavendel

Niet alleen de geur van lavendel is hartstikke rustgevend, ook de smaak is fantastisch. Om lavendel in je drankje te gebruiken, kan je er het beste een suikersiroop van maken of thee van trekken.

2. Dille

Wist je dat de smaak van dille goed matcht met citrus-achtige smaken? Gebruik dus vooral een paar takjes dille in een Gin Tonic met sinaasappel.

3. Munt

Munt is natuurlijk een klassieker. Maak je eigen Mojito’s met kruiden uit eigen tuin, hoe leuk is dat? Daarnaast is munt niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond (als thee bijvoorbeeld). Je leest er alles over in het onderstaande artikel.

Niet alleen lekker maar ook gezond: 6x voordelen van verse muntthee

4. Hibiscus

Hibiscus is een beetje zuur, wat de smaak van een zoete cocktail een beetje kan temperen. We vonden online deze 10 cocktail recepten met Hibiscus (wel in het Engels) en staan er nog steeds een beetje versteld van hoeveel je kunt doen met deze bloem. Vooral de Hibiscus Lemon Gin Cocktail lijkt ons heerlijk!

Tip: wil je ook iets toevoegen aan de looks van je cocktail? Dan zijn viooltjes een goede keuze – viooltjes zijn in principe eetbaar, maar ze hebben niet veel smaak. De looks van viooltjes zijn wel geweldig, dus gebruik ze vooral om van jouw drankje een echte eyecatcher te maken.

Zomers genieten: 3 cocktail recepten van barman Victor (van First Dates!)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

mindbodygreen

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme