5x fijne cocktails (én mocktails) voor een intieme nieuwjaarsborrel

Eten Lisa van den Akker 2 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit jaar geen grote nieuwjaarsborrel voor alle vrienden of familie, maar een intieme borrel met misschien alleen je ouders of je partner. Maar dat is natuurlijk geen reden om er niet iets feestelijks van te maken. Daarom zetten wij vijf heerlijke cocktails en mocktails (hello dry january) voor je op een rij.

Laten we eerlijk zijn, 2020 was geen top jaar, reden te meer om dat van 2021 wél te maken. En hoe doe je dat beter dan met een goede en feestelijke start van het nieuwe jaar? En daar horen natuurlijk heerlijke drankjes bij!

De lekkerste cocktails en mocktails voor een nieuwjaarsborrel

Genoeg lekkers om uit te proberen toch?

1. Negroni

Negroni wordt gemaakt met Campari, rode vermouth en gin – en vaak geserveerd met sinaasappelschil. Ai dat klinkt heerlijk toch? James Bond dronk ‘m en Anthony Bourdain was er dol op. Need we say more? Hoe je hem maakt? Je leest het hier.

2. Seedlip Spritz mocktail (alcoholvrij)

Ga je voor alcohol vrij in januari? Dan is dit een aanrader. Seedlip ken je misschien als ‘de eerste alcoholvrije en gedestilleerde sterke drank’. Een heerlijk drankje met een bijzondere smaak. In deze Seedlip Spritz – een alcoholvrije cocktail – komt ‘ie goed tot z’n recht. Hoe je hem maakt lees je hier.

3. Espresso Martini

De Espresso Martini is niet meer weg te denken van de cocktailkaart en gelukkig maak je hem thuis net zo makkelijk. Kortweg gezegd: combineer gewoon je favoriete vodka met koffie en je krijgt een gevaarlijk lekkere cocktail. Het beste is hij met een heerlijke gladde schuimlaag bovenop. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Dat lees je hier.

4. Alcoholvrije Mojito mocktail

Mojito is misschien wel dé klassieker der klassiekers. Normaal wordt ’ie gemaakt met rum, maar die alcohol is heus niet nodig om je in Braziliaanse sferen te wanen. Deze non-alcoholische variant met ginger ale is net zo lekker! Bye bye hangovers. Zelf maken? Hier lees je hoe.

5. Klassieke caipirinha

De klassieke versie van de caipirinha bestaat uit limoen, cachaça, ijs en suiker. Met deze Braziliaanse specialiteit in je hand waan je je binnen no time in het zonnige Rio en dat kunnen we allemaal wel gebruiken in januari. Hoe je deze cocktail het beste maakt lees je hier.

Lees ook:

Proost, santé, cheers: 4 x klassieke cocktails die smaken naar meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme