Sophie Nortier
Sophie Nortier Columns 18 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Column Jolielot: ‘Ik werd verdrietig van het idee dat ik nooit meer de tijd voor mezelf zou hebben’

Marlot (31) is ondernemer en deelt haar leven op haar Instagram-account Jolielot en YouTube-kanaal Bouwen en een Baby. Samen met haar vriend Patrick, zoontje Archie (3 maanden) en poedel Louie woont ze in een dorpje vlak naast Amsterdam. Of haar leven als kersverse moeder zal lopen volgens haar verwachtingen, valt nog te bezien. En dat deelt ze hier wekelijks in deze column.

Column: Het begint erop te lijken

‘Gister was het mommy-make over dag. Ik heb een bezoek gebracht aan de kapper en mijn wenkbrauwen weer mooi in shape laten brengen.

Ondanks dat dit geen grote veranderingen zijn is het voor mij een wereld van verschil. Beetje bij beetje word ik weer de oude Marlot. Ik ben nu 14 weken geleden bevallen en ben 6 kilo aangekomen. Voor mij heeft het niet perse haast om deze kilo’s er weer af te krijgen, maar wel heb ik de behoefte om, wanneer als ik in de spiegel kijk mezelf weer terug te zien. Het zijn de kleine dingen, maar ik denk dat het belangrijk is om voor jezelf te zorgen ondanks dat dit er soms bij inschiet.

Zo vergeet ik regelmatig te ontbijten aangezien eerst Archie en Louie (de hond) moeten eten en soms loop ik om 11:00 uur nog in mijn badjas ondanks dat Archie er tip top uitziet. Gelukkig beginnen Patrick en ik steeds meer een routine te krijgen, waardoor ik mezelf op mijn gemak kan douchen en eventueel kan opmaken.

Als ik terugdenk aan de eerste weken dacht ik ‘hoe ga ik dit volhouden?’ en werd ik verdrietig van het idee dat ik nooit meer de tijd voor mezelf zou hebben.

Door COVID werkt Patrick vanuit huis waardoor we de taken goed kunnen verdelen. Geluk bij een ongeluk dus. Ik weet niet hoe ik mijn werk en het moederschap had gecombineerd als hij de hele week weg zou zijn voor werk. Hoe douche je bijvoorbeeld als de baby alleen is en begint te huilen? Gewoon laten huilen? Of ren je in je blootje, helemaal nat naar de kleine toe om hem te troosten?

Ik heb ongelofelijk respect voor alle mama’s (en papa’s) die dit alleen doen! Natuurlijk zou ik, wanneer Patrick wel naar kantoor zou moeten, ook een weg hebben gevonden. Maar toch lijkt het mij pittig… Beetje bij beetje krijgen we een routine en beetje bij beetje word ik weer de oude, en dat is fijn!’

Column Jolielot: ‘Waar ik eerst tot 9:00 uur stond te dansen op festivals, sta ik nu met mijn baby te schuifelen op Phill Collins’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme