Column Jolielot: ‘Waar ik eerst tot 9:00 uur stond te dansen op festivals, sta ik nu met mijn baby te schuifelen op Phill Collins’

Columns Sophie Nortier 11 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Marlot (31) is ondernemer en deelt haar leven op haar Instagram-account Jolielot en YouTube-kanaal Bouwen en een Baby. Samen met haar vriend Patrick, zoontje Archie (3 maanden) en poedel Louie woont ze in een dorpje vlak naast Amsterdam. Of haar leven als kersverse moeder zal lopen volgens haar verwachtingen, valt nog te bezien. En dat deelt ze hier wekelijks in deze column.

Column: This is me

‘Ik zal mij kort voorstellen. Ik ben Marlot, 31 jaar en 3 maanden moeder van Archie. Ik woon in een klein dorpje naast Amsterdam met mijn vriend Patrick, onze poedel Louie en ons kersverse zoon. In het dagelijks leven verdien ik mijn geld met het delen van mijn dagelijks leven. Wat zeg je? Juist. Ik deel mijn liefde voor interieur, reizen, lifestyle en fashion via mijn Instagram account Jolielot en ben al ruim vijf jaar ZZP’er. Ook ben ik onlangs een YouTube kanaal begonnen waar ik alles zonder gene laat zien, mijn ongefilterde leven. Een leuk contrast met de mooie plaatjes op Instagram.

Iedere week zal ik met jullie delen waar ik als moeder, als vrouw en als partner tegenaan loop. Ikzelf heb de laatste tijd ook veel gehad aan de verhalen van andere vrouwen. Ter voorbereiding op mijn bevalling bijvoorbeeld en alle herkenbare momentjes van de zwangerschap. Zo keek ik al vlogs van mommy to be’s terwijl ik zelf nog niet eens bezig was met zwanger worden, gewoon omdat het zo fijn was om naar te kijken. Achteraf gezien denk ik dat dit er misschien ook voor heeft gezorgd dat ik steeds warmer werd van het idee van moeder zijn.

Marlot van Jolielot met haar gezin
Bron: Eigen beeld Jolielot

Een grote verandering

Vroeger had ik echt niks met baby’s, peuters met snotneuzen en hysterische moeders. Ik was het type dat ieder weekend op een festival stond en ergens om 9:00 uur thuiskwam. Nu geniet ik dus plotseling intens van deze nieuwe fase en sta ik met Archie in een draagzak te schuifelen op Phill Collins. Aardig groot contrast!

Al denk ik dat ik toch het type moeder ben dat nog steeds de festivals afgaat. Wel in mindere mate natuurlijk, maar ik word gewoon zielsgelukkig van heerlijke muziek, een biertje of cocktail in mijn hand met de zon op mijn bol. Waarom zou dat nu opeens anders zijn, nu ik moeder ben?

Het leuke is, is dat mijn vrienden en de vrienden van Patrick erg goed met elkaar overweg kunnen wat resulteert in een grote vrienden bijeenkomst op vele festivals. We hebben zoveel mooie momenten met elkaar gehad!

Ook voor reizen geldt dat ik dit nog steeds veel zou willen blijven doen wanneer dit weer kan. Nu met Archie en Patrick natuurlijk, maar ook zeker alleen met een vriendin.

Nieuwe reis

Zo heb ik een grote liefde voor Parijs. Voor Covid was ik daar echt minstens vier keer per jaar te vinden. Nippend van wijn op een terras, struinend door de mooie winkelstraten. De hele ambience van deze stad is voor mij genieten. En ondanks dat ik dus écht niet kan wachten om met Archie op reis te gaan, verheug ik me er ook enorm op om weer een weekendje met een vriendin in Parijs te vertoeven.

Ik roep nu wel heel hard dat ik makkelijk een weekend zonder Archie van Parijs kan genieten, maar wie weet rij ik wel met gierende banden terug naar huis omdat ik hem zo mis. Alles is nog nieuw en ik moet alles nog ondervinden als kersverse moeder en samen als kersverse ouders. Nog een nieuwe reis waar ik me enorm op verheug.’

15 Universele waarheden over het moederschap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme