Jummie! Heerlijk vega pastarecept uit de oven voor het hele gezin

Gezondheid Sophie Nortier 11 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

De Nationale Week Zonder Vlees is nog in volle gang, en we are still going strong! Jullie ook? Omdat de inspiratie tegen het einde van de week misschien een beetje op is, delen we graag dit heerlijke vegetarische pasta recept van HelloFresh; Courgette uit de oven in romige tomatensaus.

Natuurlijk heb je als moeder een aantal pastagerechtjes in je repertoire waar je telkens op terugvalt. Maar ja, een beetje variatie in de keuken houdt het ook een beetje leuk. Voor de kids, maar eerlijk, ook voor jezelf.

Zoveel bespaar je tijdens de Nationale Week Zonder Vlees

Recept: Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Dit heerlijke recept voor vegetarische pastasaus daagt je weer een beetje uit. Want deze flans je niet in elkaar in een pannetje, nee deze komt uit de oven. En heel eerlijk, het smaakt ook een stuk interessanter dan de standaard pastasaus. De courgette blijft lekker knapperig en de tomaatjes erdoor zorgen voor een smaakexplosie. Een echte must try dus.

Ingredienten (4 pers)

  • 2x courgette
  • 2x rode ui
  • 4 tl Italiaanse kruiden
  • 2x buffelmozzarella (in kleine stukjes gescheurd)
  • 20 gr verse basilicum (grof gescheurd of gesneden)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 pakjes tomatenblokjes met basilicum
  • 400 ml kookroom
  • 2 el olijfolie
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 4 el zwarte balsamicoazijn
  • peper en zout
  • 360 gr Conchiglie (of andere pasta)

Benodigdheden

  • Dunschiller of kaasschaaf
  • Hapjespan
  • Ovenschaal
  • Pan met deksel

Bereidingswijze vegetarische pasta

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Schaaf met de dunschiller of kaasschaaf dunne, lange plakken over de lange zijde van de courgette. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

3. Zet de hapjespan op middelhoog vuur met de (normale) olijfolie en fruit de knoflook en ui gedurende 2 tot 3 minuten. Doe vervolgens de tomatenblokjes en kookroom bij en roer goed door. Voeg de balsamicoazijn en Italiaanse kruiden toe. Roer het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout. Kook de saus daarna nog 5 minuten door.

4. Verdeel de dunne plakken courgette losjes over de ovenschaal. Het is niet erg als ze over elkaar heen liggen. Schenk de saus over de courgette en verdeel de kleine stukjes mozzarella eroverheen. Breng eventueel op smaak met peper en zout en bak alles 20 minuten in de oven.

5. Kook de pasta al dente volgens de verpakking. Giet het daarna af en laat de pasta zonder deksel uitstomen. Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van de basilicum toe aan de pasta en schep het goed om.

6. Verdeel de pasta over de borden, schep de courgette met de saus erover en garneer het met de overige basilicum.

Et voilà!

Lekker vega: Enchilada’s met paddenstoelen, spinazie en komkommersalade

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

HelloFresh

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme