Columniste Brenda opent eerste LHBTIQ+-camping voor kinderen en jongeren

Kinderen Metro 7 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Herkenbaar voor iedere vader en moeder: vinden de kinderen dit jaar wel vriendjes als je op vakantie bent? Want dat maakt het voor iedereen op de camping of waar dan ook wel even leuker. Maar wat als het om kinderen en jongeren uit de LHBTIQ+-gemeenschap gaat?

Het vinden van vriendjes op vakantie is sowieso vaak al lastig. Maar als je kind anders is dan de meeste anderen, wordt het nóg moeilijker. Er is nu goed nieuws voor die genoemde jongeren en kinderen uit de LHBTIQ+-gemeenschap en hun gezin. Dit jaar opent een speciale regenboogcamping namelijk haar (tent)deuren. De naam van de camping in Lelystad, op een afgescheiden veld van Buytenplaets Suydersee: De Paradijsvogel.

Voetballen en ravotten werd ‘m voor Devin (15) niet

Initiatiefneemster is Famme-columnist Brenda Schaaper. Zij weet hoe het is om vakanties door te brengen met een kind dat maar moeilijk aansluiting vindt. Haar Devin (15) is non-binair en weet al vanaf zijn 6e dat het ‘m niet ging worden met voetballen, ravotten en stoer doen op de camping.

„Ik vond het heel lastig om te zien dat kinderen op de camping lol hadden en die van mij in de tent zat”, vertelt Brenda. „Dat Devin op school gelijkgestemden heeft ontmoet, doet ons allemaal goed. Devin is veel vrolijker en dat gun ik andere kinderen ook zó erg!”

Camping speciaal gericht op de LHBTI+-gemeenschap

Brenda besloot de gok te wagen en te investeren in een kampeervakantie, speciaal gericht op kinderen uit de LHBTIQ+-gemeenschap, hun broertjes en zussen en hun ouders. „Het moet voor iedereen een groot feest worden. We gaan leuke dingen doen, maar ik weet dat pubers het vooral heerlijk vinden om te chillen. Nou, dat kunnen ze lekker met elkaar doen nu. Er komen ook workshops voor ouders. Het is een veilige camping waar je mag experimenteren met wie je wil zijn, want dat is al lastig genoeg in de maatschappij. Er zijn bijvoorbeeld kinderen die hun naam veranderen of opeens in andere kledij (mijn Devin heeft een jurk) willen lopen. Maar niks moet.”

Op camping De Paradijsvogel, die dit jaar dus in Lelystad staat, is plaats voor zes gezinnen per weekend of midweek. Ook jongeren van 15 tot 18 jaar zijn zelfstandig welkom. Voor hen is accommodatie geregeld. Brenda Schaaper en Devin zien er naar uit: .„Een ding is zeker: wij staan te trappelen om de vakantiegangers op de speciale camping te ontmoeten. Het is de eerste (maar zeker niet de laatste) keer dat we dit doen.”

Het eerste vakantieweekend voor de LHBTIQ+-gezinnen is van vrijdag 29 juli – maandag 1 augustus. De eerste plekken zijn al bezet. Meteen daarna volgt de eerste midweek.

Meer info? Dat lees je op Moederenzo, de website van Brenda en Devin.

Dit artikel verscheen eerder bij onze collega’s van Metro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme